nieuws

Aviko-topman: dreigen met staking prematuur

Leveranciers

Martin van de Ven, ceo van Aviko, vindt de dreiging met een staking door FNV Bondgenoten prematuur. ‘Sinds de FNV op 27 april van de onderhandelingstafel opstapte zijn de gesprekken met de andere twee bonden, De Unie en CNV Vakmensen, gewoon doorgegaan.

Aviko-topman: dreigen met staking prematuur

Het ultimatum dat FNV stelt aan Aviko komt volgens de topman van de fritesfabrikant veel te vroeg. ‘We zijn aan het onderhandelen met de andere bonden. FNV Bondgenoten moet zich eerst maar eens laten bijpraten over wat er is gebeurd sinds ze eind april van de onderhandelingstafel wegliepen.’

Daarnaast vindt hij de aanleiding voor het opstappen uit de onderhandelingen overtrokken. ‘Het enige wat wij vragen is geen indexering van de pensioenen. We hebben het niet over een verandering van het pensioenstelsel. Dat van Aviko is overigens een van de betere pensioenregelingen in de branche.’

Van de Ven ziet, gezien de volgens hem constructieve gesprekken, mogelijkheden om met de andere twee bonden overeenstemming te bereiken. Maar hij heeft het liefst ook FNV Bondgenoten aan tafel. ‘Ik zie het liefst een cao die een breed draagvlak heeft.’

Of er snel een staking komt wacht hij af. ‘We zullen zien of daar draagvlak voor is bij onze collega’s.’

Reageer op dit artikel