nieuws

Aviko sluit Iberische alliantie

Leveranciers

Aviko wordt actief op de fritesmarkt op het Iberische schiereiland in Spanje en Portugal. Het aardappelverwerkende bedrijf uit het Gelderse Steenderen heeft een alliantie gesloten met Eurofrits, een Spaanse fabrikant van aardappelproducten.

Aviko sluit Iberische alliantie

Chief commercial officer Peter Dekker van Aviko kijkt uit naar de samenwerking met Eurofrits. ‘We denken dat deze alliantie erg veel toegevoegde waarde voor de klant gaat opleveren. We gaan streven naar een verdubbeling van de omzet in de komende twee jaar’, aldus Dekker.

Profijt
Ook de Spaanse partner van Aviko is in zijn nopjes met het verbond. ‘We verwachten dat beide bedrijven hiervan zeer veel profijt zullen hebben’, stelt chief executive officer Enrique de la Pedraja van Eurofrits.

Klantwaarde
Aviko en Eurofrites hebben met de samenwerking als doel de klantwaarde direct te vergroten door aanvullende producten aan te bieden. Daarnaast denken de fritesbedrijven extra omzet te behalen door een optimale benutting van kennis van de klant en van meervoudige productconcepten.

Appetizers
Eurofrits is in Spanje bekend als maker van diepvriesaardappelproducten, kant-en-klaarproducten met vlees en vis, en appetizers. Het bedrijf verkoopt haar producten in 22 landen. Aviko levert in pakweg 75 landen en is met een jaarlijkse omzet van 450 miljoen euro een grote speler in de fritesmarkt.

Zie ook:
Aviko-frites ook in Zweden (07-07-2006)

Aviko sluit Spaanse allientie

Reageer op dit artikel