nieuws

Aviko bevordert teelt duurzame palmolie

Leveranciers

Aviko is lid geworden van de ‘Roundtable on Sustainable Palm Oil ‘ (RSPO). De RSPO houdt zich bezig met de verduurzaming van de teelt van palmolie in de wereld.

Aviko bevordert teelt duurzame palmolie

De fritesfabrikant uit Steenderen meldt in een persbericht de eerste toonaangevende leverancier binnen de aardappelverwerkende industrie van Europa te zijn, die actief lid is van de RSPO.

Channel Marketeer Janneke Loeven: ‘Het besluit past binnen het door ons gevoerde MVO-beleid. Onze ambitie is om in 2015 uitsluitend gebruik te maken van 100% RSPO-gecertificeerde palmolie. Eerder al zijn we voor onze diepvries aardappelspecialiteiten overgestapt op pure zonnebloemolie.’

Alleen nog duurzame palmolie in 2015

Aviko’s General Sales Manager Dick Everaarts vult aan: ‘Het lidmaatschap zal zich richten op het volume binnen de foodservice, verse frites en diepvries frites, en vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de business. Wij willen een actieve rol spelen in maatschappelijke vraagstukken rondom de totstandkoming van onze producten.’ In 2015 wil Aviko helemaal zijn overgestapt op duurzame palmolie.

Duurzame productie bevorderen

Aviko is in eerste instantie lid geworden op basis van het “Boek & Claim” model, wat betekent dat zij de productie van duurzame palmolie zal bevorderen in de producerende landen, zoals Maleisië en Indonesië.

Over RSPO

RSPO is een wereldwijde organisatie die de productie van palmolie bevordert op een ecologisch verantwoorde wijze, met behoud van de natuurlijke habitat zoals oerwouden. De organisatie houdt daarnaast ook rekening met de sociale gevolgen die het kan hebben kunnen op de lokale gemeenschappen bij de grootschalige ontwikkeling van palmolieplantages. Voor duurzame palmolie zijn richtlijnen uitgezet.

Reageer op dit artikel