nieuws

Ad van Geloven in andere handen

Leveranciers

Ad van Geloven, onder andere bekend van het snackmerk Mora, komt naar alle waarschijnlijkheid in handen van Lion Capital. De bedrijven zijn in een vergevorderd stadium over een overname van het bekende Nederlandse diepvriesmerk.

Ad van Geloven in andere handen

Lion Capital maakt het voornemen om Ad van Geloven van Egeria over te nemen wereldkundig. Per direct is overleg opgestart met de ondernemingsraden in Nederland om een advies te krijgen over de voorgenomen verkoop en zijn vakbonden geïnformeerd. De voorgenomen overname moet worden goedgekeurd door de mededingsautoriteiten.

Ad van Geloven, opgericht in Tilburg in 1960, is een toonaangevende producent van diepvriessnacks met een sterke marktpositie in de horeca en retail. De onderneming maakt onder andere verschillende ragoutproducten waaronder kroketten en bitterballen. Verder frikadellen, hamburgers en loempia’s.

Het snackbedrijf biedt werk aan negenhonderd mensen verdeeld over vijf fabrieken in Nederland en België. De jaaromzet van Ad van Geloven bedroeg vorig jaar 170 miljoen euro.

Chief executive officer Hans Vermeulen van Ad van Geloven zegt uit te kijken naar Lion Capital als nieuwe eigenaar. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze sterke merknamen en Lion Capitals goede reputatie ons in staat zal stellen om onze portfolio verder te ontwikkelen en onze leidende positie zowel geografisch- als door productuitbreiding te vertrerken’.

Lion Capital is een investeringsmaatschappij. Het bedrijf is onder meer eigenaar van Hema, noodleketen Wagamama en vruchtendrankleverancier Orangina.

Reageer op dit artikel