nieuws

Aantal formulecafetaria’s neemt af

Leveranciers

Het aantal fastserviceconcepten in Nederland neemt gestaag toe maar het aantal bij een formule aangesloten cafetaria’s is het afgelopen jaar gekrompen. Dat blijkt uit Snackkoeriers formuleranglijst die 8 mei wordt gepubliceerd.

Aantal formulecafetaria’s neemt af

Het aantal cafetaria’s in Nederland neemt jaarlijks af en ook het aantal bij formulecafetaria’s ontkomt daar niet aan. Waren er verleden jaar nog 1053 cafetaria’s bij een formule (of folderconcept) aangesloten, dit jaar zijn dat 1032.

Met name de grote formulehuizen zoals Franchise Friendly Concepts (FFC), FHC-Formulebeheer en Sligro maken een daling door. Zo verloor FFC 23 bedrijven op een totaal van nu 238. Sligro ‘raakte 6 vestigingen kwijt’ (217) en ook FHC-formulebeheer laat krimp zien.

Harde cafetariaformules doen het daarentegen goed en groeien. Verhage en Febo beiden met drie vestigingen.

In totaal telde Snackkoerier 101 fastserviceformules die al dan niet vestigingen in franchise geven.

Reageer op dit artikel