nieuws

Mora onder vuur dierenrechtenorganisaties

Leveranciers

Mora en Ikea zijn, ondanks druk van Dier en Recht (D&R) en Varkens in Nood (ViN), vooralsnog niet van plan enkel vlees van ongecastreerde varkens in te kopen.

Mora onder vuur dierenrechtenorganisaties

D&R en ViN eisen van Ad van Geloven bv., het moederbedrijf van Mora, dat het de inkoop van vlees van ongecastreerde varkens staakt. Eerder dit jaar spanden de organisaties daartoe een rechtzaak aan. Mora heeft echter uitstel aangevraagd om op een antwoord van de eisers te reageren, meldt het Agrarisch Dagblad. De rechtzaak loopt dus nog.

Ook IKEA is nog niet actief bezig om over te stappen op vlees van ongecastreerde dieren. ViN en D&R hebben IKEA Zweden een ultimatum gesteld, dat in ieder geval IKEA Nederland over moet gaan op vlees van ongecastreerde varkens. Als dit niet gebeurt, zal IKEA -net als Mora- gedagvaard worden.

Reageer op dit artikel