nieuws

Prijs frituurvet gaat fors omhoog

Leveranciers

Frituurvet wordt duurder. Dat zeggen leveranciers en fabrikanten. Die melden dat de doorgevoerde prijsverhoging van begin dit jaar niet genoeg is. De noodzaak om de vetprijs te verhogen komt uit onverwachte hoek.

Prijs frituurvet gaat fors omhoog

De sterk stijgende vraag naar biodiesel drijft de prijzen op. Dat meldt Snackkoerier in de jongste uitgave. ‘Overheden verplichten om biologische brandstof te mengen bij diesel. Op dit moment is dat naar ik meen twee procent, maar dat zal in de toekomst meer worden’, zegt Jurgen Rollingswier van frituurolieproducent Levo.

Leveranciers spreken de verwachting uit dat frituurvet met 8,5 tot tien procent gaat stijgen dit jaar. Rollingswier: ‘Dit is onvermijdelijk. Of de cafetaria moet hem niet doorberekend krijgen van de groothandel. Die concurreren nogal eens op vetprijzen om klanten te winnen’.

Naast Levo heeft ook Remia de prijzen verhoogd. ‘Dat hebben we al per 1 januari gedaan’, zegt Geor Schuurman van Remia. Ook Van Dijk Food, bekend van Gouda’s Glorie, meldt bij monde van Rob Dalmulder een prijsverhoging. ‘De grondstoffenprijzen zijn gigantisch gestegen. Dat moeten we gaan doorbereken’.

Reageer op dit artikel