nieuws

Oude fabriek Aviko afgebrand

Leveranciers

De leegstaande oude fabriek van Aviko in Hoog-Keppel is door brand volledig verwoest. Alleen de muren van het pand staan nog overeind. Het complex was het afgelopen het domein van krakers.

Oude fabriek Aviko afgebrand

Door een felle nachtbrand werden de oude panden van de Aviko langs de bosrand in het Gelderse Hoog-Keppel verwoest. Wat de aanleiding van de brand is, is vooralsnog niet bekend.

Vorig jaar namen krakers bezit van de leegstaande panden. Tijdens de brand waren er vier krakers aanwezig. Drie in een naast gelegen en bespaard gebleven pand. Eén in een geparkeerde caravan.

Aviko begon haar activiteiten in Hoog-Keppel in 1962. Daarvoor was er een zuivelfabriek gevestigd. In 1970 verhuisde Aviko haar hoofdkantoor naar het enkele kilometers verderop gelegen Steenderen. De panden in Hoog-Keppel stonden al jaren leeg, voordat vorig jaar krakers er een onderdak vonden.

Kort voor de brand heeft een stel mensen de stichting Behoud De Oude Aviko opgericht. De stichting heeft als doel de panden in de oude luister te herstellen. Aviko heeft de sloopvergunning voor de niet-monumentale panden in Hoog-Keppel inmiddels binnen. Wat er vervolgens met de monumenten moet gebeuren is nog niet duidelijk, meldt De Gelderlander.

Reageer op dit artikel