nieuws

Aviko-panden nu jaar gekraakt

Leveranciers

De leegstaande panden van Aviko in Hoog-Keppel vormt nu een jaar het onderkomen van krakers. De krakers zeggen zich prima thuis te voelen in de gebouwen waar patatgigant Aviko furore maakte.

Aviko-panden nu jaar gekraakt

De krakers laten in De Gelderlander weten niet eerder weg te gaan voordat op papier staat wat er met de gebouwen gaat gebeuren. De eigenares van het voormalige Aviko-terrein wil er een wooncomplex bouwen.

‘Afgelopen zondag was het precies een jaar geleden dat we deze panden hebben gekraakt. Het was hier binnen en buiten een enorme troep. We hebben keihard gewerkt om alles op te ruimen. Mensen denken dat we alleen maar een beetje rondhangen, maar dat is niet zo. De meeste van ons hebben een baan’, aldus een ‘Aviko-kraker’ in De Gelderlander.

Inmiddels zijn de eigenares van het complex Mörzer-Bruins en pachter Aviko weer in gesprek over de toekomst van de leegstaande gebouwen. De gemeente Bronckhorst wil nog niet vooruitlopen op de plannen die er zijn met de grond en de gebouwen.

Zie ook

Reageer op dit artikel