nieuws

PETA voert actie tegen Domino’s

Leveranciers

PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, en eigenaar van 150 aandelen Domino’s Pizza, heeft op de aandeelhoudersvergadering van de pizzaketen een motie ingediend waarin wordt gevraagd wat de keten doet om kippen diervriendelijker te laten slachten.

PETA voert actie tegen Domino’s

PETA laakt de wijze waarop kippen, die de pizzaketen gebruikt, in de VS momenteel worden geslacht. Volgens PETA kan dat diervriendelijker door ze eerst te verdoven en doden door middel van een gas.

De dierenrechtenorganisatie, die ook een Nederlandse afdeling heeft, spreekt hierop overigens niet alleen Domino’s aan. PETA heeft aandelen gekocht van bijna 40 grote fastfoodketens waaronder McDonald’s en Wendy’s en is ook van plan deze ketens op aandeelhoudervergaderingen aan te spreken.

Hamburgerketen Burger King is al om en heeft aangegeven vooral vlees te gebruiken van slachters die diervriendelijker kippen slachten.

In Nederland voerde Wakker Dier onlangs actie tegen een aantal snackfabrikanten waaronder Mora en Febo. Daarbij ging het om het onverdoofd castreren van varkens tegen te gaan.

Reageer op dit artikel