blog

Blog: Piet Brink in Sotsji: 1100 bitterballen per dag

Leveranciers

Na een geweldige week ben ik terug uit Sotsji. We hebben de afgelopen dagen heel veel bitterballen geproduceerd, gemiddeld zo’n 1100 per dag. Woensdag 19 februari bereikten we het record met 1300 handgemaakte bitterballen.

Blog: Piet Brink in Sotsji: 1100 bitterballen per dag

Ik zou dit echt niet hebben gekund zonder de inzet van de vrijwilligers van het Holland Heineken House (HHH) en cateraar Albron. Echt teamwork, ik ben trots op ze. Ik vind het heel bijzonder om met zo’n groep gemotiveerde mensen te mogen werken. Velen hebben al een baan en verlof opgenomen om hier te kunnen werken.

Holland Heineken House

Naast het maken van bitterballen heb ik ook veel meegemaakt, mooie herinneringen. Het optreden van Roel van Velzen met Michel Mulder, Edwin Evers en Mark Tuitert zal me altijd bijblijven. Na sluitingstijd kwam Roel nog een aantal nummers voor de crew spelen. Fantastisch.

Olympische ervaring

Dinsdag 18 februari waren er drie huldigingen en een dag later twee, het blijft iedere keer kippenvel. Helemaal toen Jan Smit en Nielson de schaatshelden toezongen.

Ik kon dinsdag bij de 10 kilometer schaatsen kijken, mijn Olympische ervaring was compleet. Daarna moest ik snel terug, want het HHH stond vol met mensen die (lekkere) trek hadden.

Liefde en muziek

Donderdag 20 februari kwam Guus Meeuwis optreden, ik had alvast een kijkje genomen bij zijn voorbereiding.

In de keuken konden wij de optredens goed horen, dat hielp bij het rollen van de bitterballen. Er zit dan niet alleen liefde, maar ook muziek in.

Nederlands feestje

Dweilorkest Kleintje Pils is nog in de keuken op bezoek geweest om te zien hoe wij de bitterballen maakten. We waren beiden erg trots dat we de Hollandse tradities naar Rusland hebben gehaald.

Kleintje Pils trad op in het schaatsstadion tijdens de dweilpauzes. Echt uniek dat zij op het middenterrein een typisch Nederlands feestje Olympisch maakten, want iedereen deed mee.

Kroketten

Tijdens de borrel van de NOS (de buren) heb ik na de uitzending bitterballen geserveerd, ik voelde me zeer welkom… of waren het de Van Dobben-bitterballen? Ik vond het erg gezellig.

Een aantal vrijwilligers van het HHH bleef vragen om een Van Dobben-CROQUET. Ik heb er toen één voor ze gemaakt van 30 centimeter: de grootste kroket van Rusland!

Prestaties

Zo gebeurt er iedere dag wat anders in het HHH. Eén ding blijft hier echter gelijk: het bruine Goud blijft maar komen.

Ik ga nu eerst bijkomen van de korte nachtjes en het harde werk en kom dan met een overzicht van de Van Dobben-prestaties in Sotsji.

Lees hier de eerste blog van Piet Brink: Kroketten in Sotsji: voorbereiding.

Reageer op dit artikel