artikel

Lambweston is vereerd met winst in categorie vriesvers

Leveranciers

Tibor Warga van LambWeston reageert verheugd: ‘Het is geweldig en we voelen ons zeer vereerd met deze prijs’. 
LambWeston wint de eerste prijs in de categorie Vriesvers van de Foodservice Awards op maandagavond 1 december in Noordwijk. ‘We zijn erg blij met deze mooie beloning die we hebben gekregen van de formules en grossiers.

Lambweston is vereerd met winst in categorie vriesvers
Koos Groenewold

De genomineerden zijn op vijf punten beoordeeld: productaanbod, innovatie, kennis, samenwerking en operational excellence. Het gemiddelde van de vijf cijfers is de overall-score.

Met een totaalcijfer van 7,61 laat LambWeston Farm Frites (7,35) en Bonduelle (7,32) achter zich. De gemiddelde score 
van alle deelnemers was 7,22
Warga is blij dat bij de Foodservice Awards innovatie ook wordt beoordeeld. ‘Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn altijd blijven investeren in nieuwe producten. Voorbeelden daarvan zijn de unieke snijvormen en kruiden om op producten aan te brengen. Op deze manier kunnen de horecaonder-nemer en LambWeston zich blijven onderscheiden in de foodservice markt.

Relatie met klant

Het geheim van LambWeston zit hem overigens niet alleen in het product. Volgens Warga werkt het bedrijf ook intensief aan de relatie met de klant.
‘Wij kijken niet alleen naar ons eigen product maar ook naar wie het verkoopt. Wanneer een goed product onjuist wordt behandeld, resulteert dit in een eind-
product met een lagere kwaliteit. Daarom denken we mee met de klant en bieden onder andere ondersteunende trainingen aan’.

Debuut

LambWeston maakt dit jaar haar debuut 
in de Food Service Awards en pakt gelijk een prijs. ‘Er doen meer leveranciers mee en toch winnen wij, als nieuwkomer, de Vriesvers-award. We zijn dus blijkbaar positief opgevallen bij de bedrijven.’
Warga is erg blij met de ontwikkeling. ‘Het is voor ons fantastisch om te zien dat wij gewaardeerd worden. Ik kan niet anders dan zeggen dat LambWeston op de goede weg is.’

Reageer op dit artikel