nieuws

Transitie Smul-Grill bijna afgerond: ‘Het wordt echt heel mooi’

Interieur 331

Transitie Smul-Grill bijna afgerond: ‘Het wordt echt heel mooi’
Het team van Smul-Grill in augustus 2019, met links Monique van Druten en haar zoon Mathijs Reinderink.

Cafetaria Smul-Grill in Neede opent vrijdag 4 oktober met een compleet nieuwe inrichting en uitstraling. Het is de laatste stap in de transitie van traditionele snackbar naar lunchroom-cafetaria.

De nieuwe Smul-Grill krijgt een industriële inrichting met groene tinten en materialen van hout en beton. ‘Het wordt echt heel mooi’, zegt eigenaar Monique van Druten, die de zaak sinds 2007 runt. ‘Best spannend allemaal.’ Van Druten heeft de inrichting grotendeels zelf ontworpen, samen met haar man Jefta. De zaak is een week dicht geweest.

Hout in verschillende kleuren

Het nieuwe meubilair – tafels, bankjes en barkrukken – zijn gemaakt van eikenhout. De vloer heeft een betonlook en het plafond een zandkleur. De counter heeft ook een betonlook, met aan de voorkant sloophoutjes in verschillende kleuren. Smul-Grill heeft zelfs nieuw servies. ‘Ook industrieel, heel gaaf.’ Smul-Grill heeft binnen twintig en buiten zestien zitplaatsen.

Gesponsorde kleding

Van Druten heeft de samenwerking gezocht met lokale bedrijven. Zo heeft schildersbedrijf Kettering in Neede de kleuren verzorgd, én is het sponsor van de nieuwe schorten van Smul-Grill. ‘De schorten zijn bruin met opdruk in cognac-kleur en een klein logo van Kettering.’ Autobedrijf Heideman heeft nieuwe polo’s gesponsord. ‘Grijs met donkergroene opdruk, samen ziet dat er heel goed uit.’

Lunchroom-cafetaria

Met de nieuwe uitstraling is de transitie van Smul-Grill, die vorig jaar is ingezet, compleet. ‘We mogen onszelf nu lunchroom-cafetaria noemen’, zegt Van Druten. ‘In de zomer staan toeristen soms voor de zaak en kijken naar binnen, maar rijden toch door. Iets hield ze tegen. Nu hebben we het goed aangepakt.’

Bezorging, met verse friet

Sinds maart 2018 doet Smul-Grill aan bezorgen met Smullies Bezorg Service, via een eigen app en de telefoon. Ook de verse friet wordt bezorgd, met goed resultaat.

Verder staat Smul-Grill bekend om een grote variatie in eigengemaakt hamburgers en is de cafetaria begonnen met luxe friet. Daarnaast is er, vanwege de vraag, een flink aanbod vegetarische snacks en wil Van Druten binnenkort meer met biologische producten gaan werken.

Smul-Grill heropent op vrijdag 4 oktober om 17.00 uur met Crazy Friday: gratis snacks bij een bestelling friet.


Reageer op dit artikel