nieuws

Eetpaleis ’t Vosje gaat flinke verbouwing tegemoet

Interieur 1037

Eetpaleis ’t Vosje gaat flinke verbouwing tegemoet

Eetpaleis ’t Vosje in Rosmalen wordt in november flink verbouwd. ‘Alles gaat eruit wat er nu in zit en we willen daarmee klaar zijn voor de toekomst’, zegt de ondernemer.

‘Het werd tijd om een keer iets nieuws neer te zetten’, aldus Peter Vos. ‘Alles is nog goed, maar het zit er al tien tot twaalf jaar in. We willen Eetpaleis ’t Vosje nieuwe stijl laten zien. Dit wordt ’t Vosje 2.0.’

De cafetaria aan de Raadhuisstraat in Rosmalen krijgt een complete metamorfose. ‘De hele uitstraling wordt anders. Het zal neigen naar een restaurant, maar het blijft wel een cafetaria.’

Het nieuwe interieur wordt verzorgd door Verel Expo in ‘s-Hertogenbosch. Vorig jaar is de keuken al aangepakt en eerder dit jaar kreeg het terras een flinke update.

De gehele counter en het zitgedeelte worden dit keer totaal vervangen. Er komt een nieuwe vloer en wanden die demontabel zijn. Er worden meer zitplekken gecreëerd en er komen twee houten leestafels waar groepen plaats kunnen nemen.

Eetpaleis 't Vosje

Op Facebook kijkt Eetpaleis ’t Vosje terug op de afgelopen 50 jaar. Dit is de zaak in 1983.

Elk seizoen een andere kleur

De ondernemers hebben gekozen voor een beton- en houtlook, met genoeg elementen om een huiselijke ambiance te creëren. Zo zal er meer groen te zien zijn en krijgen de wanden nieuwe lambrisering. ‘En we kunnen de wandpanelen vervangen zodat we per seizoen andere kleuren kunnen kiezen. Het is geen fastfoodzaak, mensen moet zich thuis voelen.’

Eetpaleis ’t Vosje Raadhuisstraat is in 1969 geopend door Ad en Gerda Vos. Zoon Peter en zijn vrouw Dorien namen de cafetaria in 1993 over. In 2008 kwam er een tweede locatie bij in Rosmalen: Eetpaleis ’t Vosje Groote Wielen. De derde vestiging, ’t Vosje De Driesprong, opende in 2012 in hartje Rosmalen en wordt nu gerund door hun zoon Davy Vos en diens vriendin Nanneke van den Broek.

Geen vitrine meer

Opvallend is dat ’t Vosje de vitrine vaarwel zegt. De ondernemer heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in digitale schermen en eigen fotografie. ‘We zien daar het effect van. Het is sowieso moeilijk om de vitrine tijdens de spits op peil te houden, en rauwe producten zien er minder aantrekkelijk uit dan een gerecht dat helemaal klaar is, waar je op de foto de stoom vanaf ziet komen. Sinds we onze speciaalfrietjes op de schermen laten zien, is de verkoop ervan flink gestegen.’

7 dagen dicht

Voor de verbouwing gaat Eetpaleis ’t Vosje van 4 tot en met 7 november en van 11 tot en met 13 november dicht. ‘Doordeweeks zijn de gasten bij onze zaak op de Groote Wielenlaan welkom, alleen kan die zaak dat in de weekenden niet bolwerken. Vandaar dat we op de Raadhuisstraat op vrijdag, zaterdag en zondag opengaan, waarbij we werken met een noodbalie.’

Jubileum

Dit jaar viert Eetpaleis ’t Vosje het 50-jarig jubileum. Daarom zullen de vader en moeder van Peter, Ad en Gerda Vos, de zaak op 16 november feestelijk heropenen. Ook zijn vrienden, familie, vaste gasten en leveranciers uitgenodigd.

Eetpaleis 't Vosje

Eetpaleis ’t Vosje in 1969.

Eetpaleis 't Vosje


Reageer op dit artikel