nieuws

Friture Thijsco na 27 jaar gemoderniseerd en klaar voor vierde generatie

Interieur 1796

Friture Thijsco na 27 jaar gemoderniseerd en klaar voor vierde generatie
Foto: Facebook / Friture Thijsco

Vaste gasten van Friture Thijsco in Eindhoven komen voor het eerst in 27 jaar binnen in een compleet vernieuwde zaak. Daarnaast heeft cafetaria van Jos en Astrid Claas een grote verduurzamingsslag gemaakt. Allemaal voor de vierde generatie die klaarstaat om de zaak over te nemen.

De cafetaria is vier weken dicht geweest en in die tijd compleet leeggehaald en weer opgebouwd. ‘Alles is vernieuwd, ook de elektra’, zegt Jos Claas. ‘Het interieur is lichter en oogt veel ruimer. Dat komt vooral door de extra ramen die we nu hebben, daardoor komt er meer licht naar binnen. Echt een verbetering.’

De zaak heeft een houtlook gekregen, met een wit marmeren counter en een grote, ingebouwde glazen vitrine. Het nieuwe interieur is verzorgd door I&E Projects.

100 procent elektrisch

Een tweede grote verandering is dat Friture Thijsco volledig van het gas af is. ‘We hebben een elektrische bakwand van Kiremko en een elektrische boiler.’ De ondernemer beschikte al over een Vario Cooking Centre van Rational, waarmee hij kan frituren, bakken en sauzen kan maken. Veel snacks en sauzen komen namelijk uit eigen keuken. Vooral de bamibal is populair. ‘Daar verkopen we er vijfhonderd per week van.’

Van plastic naar rietsuiker

Ook is Friture Thijsco overgestapt op rietsuikerbakjes voor friet, snacks en sauzen. Een goed alternatief voor plastic rietjes heeft Claas nog niet gevonden. ‘Ook niet voor de vorkjes. Ik zoek namelijk een vork met een snijrand, voor de frikandel speciaal.’

Friture Thijsco

Ook het team van Friture Thijsco heeft nieuwe bedrijfskleding. Foto: Facebook / Friture Thijsco

Klaar voor de toekomst

Het aantal zitplaatsen is nauwelijks gegroeid in de kleine cafetaria. ‘Van negen naar elf. Dat is dus een dure verbouwing voor twee extra zitplaatsen’, lacht Claas. Toch is het de investering meer dan waard. ‘Ik doe dit voor de toekomst, voor mijn zoon.’ Het terras, met 25 zitplaatsen, wordt volgend jaar aangepakt.

Jos Claas is de derde generatie in de Eindhovense zaak, die 61 jaar geleden de deuren opende. Hij runt de cafetaria sinds 2011 met zijn vrouw Astrid. ‘Maar we werken er al 25 jaar.’ Hun zoon Willem (20) werkt ook mee, en het is de bedoeling dat hij de zaak over een paar jaar overneemt.


Reageer op dit artikel