nieuws

Ter Marsch & Co opent vernieuwde burgerbar in Amsterdam

Interieur 956

Ter Marsch & Co opent vernieuwde burgerbar in Amsterdam

Burgerbar Ter Marsch & Co in Amsterdam is weer open en presenteert een volledig nieuw interieur. De kleurrijke zaak is een ode aan de omgeving.

Ter Marsch & Co is gevestigd in het NH Collection Amsterdam Flower Market hotel, direct naast de Bloemenmarkt op de kruising van de Singel en de Vijzelstraat. Het nieuwe interieur is dan ook afgestemd aan de omgeving, met bloemen aan het plafond en barkrukken met bloemmotief.

Kleurrijk tegelwerk

Wat verder opvalt, zijn de goudgele bar, de enorme wolk aan kunstbloemen boven de eilandbar en de kolommen met kleurrijke mozaïeken naar ontwerp van Hanneke van de Pol. ‘We zitten op de hoek van de Bloemenmarkt, we versterken elkaar’, zegt chef en eigenaar Olaf Oldenburg. Het interieur is ontworpen samen met ontwerpbureau Dark & Stormy. De verbouwing heeft zes maanden in beslag genomen.

 

Verschillende hoekjes

Grenzend aan de bar werd tevens een open keuken achter glas gebouwd waaraan de gasten kunnen zitten. Hoge en lage zit in verschillende hoekjes biedt voor een ieder wat wils, op elk moment van de dag en avond.

Begonnen als pop up

Ter Marsch & Co in Amsterdam is ooit opgezet als pop up dat tien maanden zou draaien. Dat was drie jaar geleden. Oldenburg: ‘Nu we voor langere periode een contract hebben met het hotel, konden we het interieur echt goed aanpakken en iets fotogenieks neerzetten.’ Ook het hotel volledig gerenoveerd.

De samenwerking met de NH Hotel Group is geïntensiveerd en Ter Marsch & Co is verantwoordelijk als F&B operator in het hotel voor ontbijt, roomservice en meetings & events. Tevens zijn er plannen om de ruimte op het dak te transformeren naar een speakeasy met een uniek uitzicht over Amsterdam. De burgerbar heeft plek voor 100 gasten.

 

Kwalitatieve hamburgers

Ter Marsch staat bekend om kwalitatieve hamburgers die van a tot z zelf worden gemaakt. Het vlees komt van Slagerij de Jong en Vader in Strijen en is een eigen mix van Wagyu en Angus. Op de kaart staan kleine hamburgers van 160 gram voor 10 tot 12 euro, en grote van 200 gram voor 14 tot 17 euro.

Samen met bakker Edwin Klaasen heeft de burgerbar een eigen bakkerij opgezet, Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen, waar onder meer brioche buns gemaakt worden. Deze zijn inmiddels te koop bij Hanos.

Tomahawk steaks

Het burgerconcept in het vernieuwde Ter Marsch & Co is hetzelfde als voorheen, aangevuld met grotere vleesgerechten. ‘We hebben een Green Egg voor onder meer tomahawk steak, cote de boeuf en lady steak.’

Laagdrempelig

Ter Marsch benadrukt laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te blijven. Ook de menuprijzen zijn gelijk gebleven. ‘We blijven Ter Marsch, dus je hebt snel je burger op tafel. Dat is altijd onze kracht geweest, zowel in Rotterdam als Amsterdam. Dat lukt nu gewoon weer. Het blijft een burgerbarretje. En we doen veel met cocktails, we zien dat daar veel vraag naar is en de aanloop is goed in deze opstartfase.’

Ter Marsch & Co is in het verleden drie keer uitgeroepen tot beste burgerbar van Amsterdam en is met name bekend door de (inter)nationale awards die het bedrijf de afgelopen jaren wist e behalen. In Rotterdam is de Ter Marsch te vinden in de Witte de Withstraat.


Reageer op dit artikel