nieuws

Compleet vernieuwde Kwalitaria Broekpolder is geen galmkast meer

Interieur 546

Compleet vernieuwde Kwalitaria Broekpolder is geen galmkast meer

Kwalitaria Broekpolder in Heemskerk is volledig omgebouwd naar het 4.0-concept van de formule. Marco van Reeuwijk, die één van de oudste formulevestigingen runt, geniet van het nieuwe interieur én de verbeterde akoestiek. 

Voor het 4.0-concept is het interieur van Kwalitaria Broekpolder helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. Dat heeft anderhalve week in beslag genomen. De zaak is gevestigd in een vrij fors vrijstaand pand op het Gildenplein in Heemskerk. Het is een bijzonder vormgegeven gebouw met veel glaswerk.

Kwalitaria Broekpolder

Verbeterde akoestiek

Marco van Reeuwijk is van Kwalitaria 1.0 (sinds 2007) naar 4.0 gegaan. Daardoor heeft de zaak volgens de ondernemer niet alleen een veel meer open karakter gekregen, maar is qua akoestiek ook rustiger. ‘We hebben een vrij hoog pand, met harde materialen zoals glas en aluminium. Voor de akoestiek was dat waardeloos. We konden moeilijk met mensen communiceren, je moest echt tegenover elkaar staan om elkaar te kunnen verstaan.’

Met een aantal aanpassingen is de akoestiek van de zaak enorm verbeterd. ‘Achter het grote doek met aardappels aan de muur is akoestisch vilt geplaatst. Dat absorbeert het geluid. Daarnaast heb ik in februari over een derde van het pand een verdieping laten bouwen, waar we een magazijn en een kantoor gaan bouwen. Ook dat scheelt in de akoestiek. Het is nu geen galmkast meer.’

Ook de counter is nieuw. ‘Voorheen had de counter een L-vorm, nu is het een rechte counter die onder de verdiepingsvloer staat. In vierkante meters is hij even groot, maar we staan nu dichter bij de koel- en vriescel achter en we hebben veel meer overzicht over de winkel.’

Kwalitaria Broekpolder

Veel bekijks

De verbouwing van Kwalitaria Broekpolder trok de aandacht op het plein. ‘Het is een groot, glazen pand, dus mensen konden goed volgen wat er allemaal gebeurde. Het is leuk om te zien dat iemand door het raam staat te turen en een duim omhoog steekt. Zeker de laatste dagen, toen het interieur werd geplaatst, kregen we veel bekijks. Mensen kwamen binnenkijken en even een praatje maken.’

Wennen aan nieuwe omgeving

Kwalitaria Broekpolder heropende op Hemelvaartsdag en het eerste weekend was het gelijk flink druk. ‘Het was warm, dus we hebben veel ijs verkocht. Het was een gekkenhuis, en we moesten wennen aan de nieuwe omgeving. Materialen moeten nog een vaste plek krijgen, maar het is goed verlopen.’

Kwalitaria Broekpolder

Altijd Kwalitaria

Marco van Reeuwijk is al twaalf jaar actief met zijn Kwalitaria op deze locatie in Heemskerk. ‘Vanaf de eerste dag ben ik Kwalitaria, dit is één van de oudere vestigingen.’ Hij opende de zaak toen hij 24 was. Daarvoor werkte hij in de Kwalitaria van zijn vader in Haarlem, de oudste vestiging van de formule.


Foto's

Reageer op dit artikel