nieuws

Nieuw terras met veel variatie voor Eetpaleis ’t Vosje

Interieur 824

Nieuw terras met veel variatie voor Eetpaleis ’t Vosje

Eetpaleis ’t Vosje aan de Raadhuisstraat in Rosmalen heeft het terras een upgrade gegeven. Vooral de variatie in meubilair en materialen is opvallend.

‘Op een terras moet je sowieso niet allemaal op dezelfde hoogte zitten’, zegt eigenaar Peter Vos. ‘We hebben daarom hoge en lage banken, hoge en lage tafels, vierkante, ronde en langwerpige tafels. Die variatie vind ik heel belangrijk. Ook in kleur, daarom hebben we grijze en zwarte stoelen. De houten bank is lichtbruin, de tafelbladen zijn donkerder.’

Verschillende doelgroepen

Verschillende zitplekken trekken verschillende doelgroepen aan, merkt Vos. ‘Jongeren kiezen eerder de hoge tafels. Mensen die voor een ijsje komen, zitten graag aan de zijkant op de bank. Groepen die vrijdagmiddag van kantoor komen, vinden het fijn om twee tafels tegen elkaar te schuiven. Vandaar dat we nu ook langwerpige tafels hebben.’

Cafetaria-proof

Buiten kijf staat dat het terras cafetaria-proof moet zijn, zegt Vos. ‘Het is leuk om bijvoorbeeld kussens neer te leggen, maar als daar een curryvlek op zit, ziet dat er niet fijn uit. Alles moet je met een natte doek kunnen afvegen. En het moet echt stevig horecameubilair zijn. Als je de menukaarten en peper en zoutvaatjes weghaalt, moet je het hele terras makkelijk kunnen schoonmaken. Wij doen dagelijks een sopje en in de zomer pakken we iedere week de hogedrukreiniger.’

Door speciaal voegsel tussen de terrastegels kan er geen onkruid ontstaan en is het ook de terrasvloer makkelijk schoon te houden. Het terrasgedeelte aan de zijkant van het pand is betegeld met grindtegels, ook met speciaal voegsel ertussen.

Eetpaleis 't Vosje

Metamorfose binnen

Binnen krijgt Eetpaleis ’t Vosje binnenkort ook een metamorfose. ‘We hebben tien jaar met dit interieur gedaan en het is nog in goede staat. Maar we willen het gat tussen cafetaria en restaurant nog kleiner maken. Het ontwerp is af, en we verwachten in november klaar te zijn.’

Eetpaleis 't Vosje

Drie generaties

Eetpaleis ’t Vosje Raadhuisstraat is in 1969 geopend door Ad en Gerda Vos. Zoon Peter en zijn vrouw Dorien namen de cafetaria in 1993 over. In 2008 kwam er een tweede locatie bij in Rosmalen: Eetpaleis ’t Vosje Groote Wielen. De derde vestiging, ’t Vosje De Driesprong, opende in 2012 in hartje Rosmalen en wordt nu gerund door hun zoon Davy Vos en diens vriendin Nanneke van den Broek.


Reageer op dit artikel