nieuws

Family Uitgeest supertrots op vernieuwde zaak

Interieur 753

Family Uitgeest supertrots op vernieuwde zaak

Jacqueline van Hoolwerff van Family Uitgeest kan haar geluk niet op. Ze staat met haar team sinds kort te werken in een vernieuwde zaak die sfeervoller en ruimer is opgezet, en bovendien een bijzondere blikvanger heeft.

Het nieuwe meubilair van Family Uitgeest is een hele verademing, zegt Van Hoolwerff. ‘De vorige meubels waren achteraf gezien te grof voor de winkel. De stoelen kwamen tegen elkaar aan als het vol zat. Dat was lastig voor de mensen, ze moesten vaak opschuiven. Niet zo handig dus.’

Nu staan er enkel tweepersoonstafels. De heeft twee voordelen, zegt de ondernemer. ‘We kunnen nu meer mensen kwijt. Voorheen hadden we 26 zitplaatsen, nu 32. En het staat veel ruimer. De vierpersoonstafels hadden vier poten, deze tafels hebben één poot in het midden. Als het nodig is, kunnen we ze tegen elkaar aanschuiven.’

Leer en eikenhout

Voor de nieuwe uitstraling heeft Van Hoolwerff het Family-concept als basis genomen. ‘We hebben daar onze eigen toevoegingen bij gezocht. De stoelen komen uit het assortiment van Family. Dat zijn ouderwetse schoolstoelen met een zwart-metalen onderstel en een groen lederen bekleding. Heel comfortabel en helemaal in. Maar de tafels zijn bij ons iets anders. We hebben echt eikenhouten tafelbladen gekozen in plaats van fineer. En onze stamtafel is van een echte boomstam gemaakt. Prachtig.’

Family Uitgeest

Boomstam uit het bos

De echte blikvanger van de zaak is de boomstam die boven de stamtafel hangt. ‘Die hebben we zelf uit het bos gehaald, daar hangen nu de lampen aan.’ Van Hoolwerff is ook trots op de nieuwe bank. ‘Een leren bank van vier meter, in cognac kleur. Heel warm, vooral ’s avonds met de nieuwe verlichting erbij. Het is een hele verandering.’

Over de gehele lengte van de bank is een steenstripmuur gemaakt, met daarnaast een muur in beton look waar een grote klok, groot bestek en oude foto’s van het pand hangen.

https://d3f6dtwp468eub.cloudfront.net/app/uploads/2019/05/Family-Uitgeest-nieuwe-uitstraling-4.jpg

Vorig jaar flinke groei

De metamorfose van Family Uitgeest, met als gevolg meer zitplaatsen, was hard nodig. ‘Want de zaak loopt als een tierelier. Ik doe het nu achttien jaar, en ik heb het misschien één of twee jaar rustiger gehad. Voor de rest alleen maar groei, vooral vorig jaar. Dat komt mede omdat we met bezorgen zijn gestart.’

Family Uitgeest

Superschoon

Ook de kwaliteit van Family Uitgeest blijft niet onopgemerkt, zegt Van Hoolwerff. ‘We zijn superschoon, dat is heel belangrijk in een cafetaria. We zijn ook helemaal van het plastic af. En ik heb ontzettend goed personeel, heel vriendelijk. Mensen vinden het gewoon heel gezellig in de winkel. Ik word bij de supermarkt aangesproken door mensen die zeggen dat is zulke leuke medewerkers heb. Ze werken ook al heel lang bij me, eentje al achttien jaar.’

Family Uitgeest door FHC Formulebeheer vorig jaar uitgeroepen tot Family van het Jaar. Een unieke prestatie, want dat was twee jaar daarvoor ook al gebeurd.


Reageer op dit artikel