nieuws

Twee nieuwe Restaria’s open in één weekend

Interieur 2097

Twee nieuwe Restaria’s open in één weekend
Het vernieuwde interieur van Restaria De Bus in Helmond.

Restaria heeft er in twee dagen tijd twee locaties bij gekregen. Restaria Meterik ging vrijdag 12 april van start, Restaria De Bus opende op zondag 14 april de vernieuwde zaak.

Restaria De Bus in Helmond wordt gerund door Rene Overdijk, zijn vrouw Bianca, hun zoon Bo en diens vriendin Fayenne. Rene en Bianca hebben de zaak al sinds 1993. Ze zijn sinds 2011 aangesloten bij de formule, toen nog een concept van DeliXL, en waren daarmee de eerste Restaria 1.0. Zoon Bo zit er sinds 6 jaar in, Fayenne is er vorig jaar bij gekomen.

De vorige verbouwing was 19 jaar geleden, vertelt Bo Overdijk. ‘Het interieur had de stijl en de kleuren van 2000. Niet meer van deze tijd dus.’

Restaria 2.0

Nu is de zaak ingericht in de stijl van Restaria 2.0, met nieuwe meubels en een nieuw plafond. De counter van massief hout is blijven staan maar opnieuw beplakt. Het is bedoeling dat de vloer ook nog wordt aangepakt. De zaak is vijf dagen dicht geweest voor de verbouwing. De ondernemers zijn dus op tijd klaar voor het zomerseizoen.

Restaria De Bus

Het restaurantgedeelte van Restaria De Bus heeft er zes zitplaatsen bij gekregen, voor een totaal van 26. De cafetaria telt nu 8 zitplaatsen. Buiten staat een terras, met plek voor 40 gasten.

De gasten zijn onder de indruk van de vernieuwde zaak, zegt Bo Overdijk, en zijn vooral verbaasd over hoe snel het is gegaan. ‘Iemand die hier vorige week zondag nog was, stond afgelopen zondag ineens in een compleet nieuwe zaak.’

Rustiger in de zaak

Overdijk merkt nu al het effect van het nieuwe interieur. ‘Natuurlijk hopen we dat mensen langer blijven zitten. Maar we zien nu al dat vooral jongeren met meer respect met het meubilair omgaan. Voorheen werd er makkelijk met tafels en stoelen geschoven. Dat is nu wel anders. Het is rustiger in de zaak, dat komt ook door de verbeterde akoestiek.’

Tweede Restaria voor familie Janssen

Vrijdag 12 april opende Restaria Meterik, in het gelijknamige dorp in Noord-Limburg. Dit is de tweede Restaria van Peter en Karin Janssen, die in het naastgelegen Horst sinds een jaar of tien al een Restaria-vestiging bestieren. Restaria Meterik heeft 25 zitplaatsen binnen en 75 buiten.

Zoon en dochter

Dochter Lieke en zoon Stan Janssen gaan de zaak in Meterik draaien. Lieke (21) heeft drie jaar in de zaak van haar ouders in Horst gewerkt. Stan (23) heeft ook een jaar in de cafetaria gewerkt toen hij 16 was, en daarna ervaring opgedaan in een bierlokaal. Beide Restaria’s hebben speciaalbieren op de kaart en een biertap.

De meeste Restaria’s hebben een biertap in de zaak, laat formulemanager Hans van Ballegooijen weten. ‘Dat verhoogt het uit eten-gevoel. En we merken dat de zaken met een tap ook meer bier verkopen, omdat het zichtbaar is.’

Restaria Meterik

Druk weekend

De mensen in Meterik zijn blij met de familie Janssen, zo bleek gelijk tijdens het eerste weekend. ‘Ik had niet verwacht dat we het zo druk zouden krijgen’, zegt Stan. ‘We zaten tijdens de spits helemaal vol en mensen genoten van een lekker biertje.’ Het café in hetzelfde pand wordt gebruikt voor feesten en partijen. Het is de bedoeling dat broer en zus de twee Restaria’s over een paar jaar helemaal overnemen van hun ouders.


Reageer op dit artikel