nieuws

Snackland Holleblok op de schop; twee zaken worden één moderne cafetaria

Interieur 2870

Snackland Holleblok en eetcafé de Knabbelaar in Huizen wordt omgebouwd tot één moderne zaak. Naast meer sfeer, rust en beleving is de nieuwe cafetaria straks veel efficiënter ingericht.

Snackland Holleblok op de schop; twee zaken worden één moderne cafetaria

Ondernemer Zakaria Gendi bestiert op dit moment twee horecazaken in Huizen: eetcafé de Knabbelaar en Snackland Holleblok, naast elkaar. Het gehele inrichting en het interieur gaan op de schop en er wordt één horecazaak gecreëerd die de naam Snackland Holleblok zal dragen.

Extra zitplaatsen

Ook de toiletten, voorpui, het hele interieur met plafond, vloer en wanden worden vernieuwd. Daarnaast zijn er 15 tot 20 extra zitplaatsen gecreëerd. Het winkeloppervlak wordt 67 vierkante meter. Ook wordt er meer beleving in de zaak gecreëerd, met de look en feel van een restaurant.

Optimale routing

Samen met A3 Interieurbouw is de optimale routing ontwikkeld met een andere opstelling van de bakwand. Die staat nu in de cafetaria (rechts), en de keuken bevindt zich aan de andere kant van het eetcafé (links). Wie vanachter de bakwand naar de keuken wil, moet nu dus het eetcafé door en loopt zo veel meters per dag.

Straks staan de bakwand, de kassa en vitrine centraal in de zaak en naast de keuken. Zo ontstaan er kortere looplijnen. ‘Dat is niet alleen beter voor de medewerkers’, zegt Zakaria Gendi. ‘Gasten kunnen we ook sneller helpen. En straks kan één persoon de taken uitvoeren waar nu twee mensen voor nodig zijn.’

Amerikaanse charbroiler

Snackland Holleblok staat bekend om spareribs. Daarom krijgt de zaak een grote, 120 centimeter brede Amerikaanse charbroiler. Deze komt in de keuken te staan. De charbroiler is het enige apparaat dat straks op gas werkt bij Snackland Holleblok. De rest wordt elektrisch. De bakwand is een Pitko van F1rstcool, met twee snackmandjes en zes frietmandjes.

In de nieuwe zaak gaat Gendi het aanbod ook verbreden. ‘T-bonesteak, entrecote, biefstuk, ribeye. En we gaan om 8.30 open voor ontbijt.’

Prachtige zaak voor de buurt

Zakaria Gendi runt de snackbar en het eetcafé nu 11 jaar op deze plek. ‘Ik kan de investering nu doen, dus het is tijd om te vernieuwen en te moderniseren. Het wordt een prachtige zaak voor de buurt.’

De verbouwing start in de laatste week van juni, en het doel is op medio juli de vernieuwde zaak te openen. Dat heeft te maken met het verzwaren van de meterkast. ‘De aanvraag bij de netleverancier kost tijd’, aldus Gendi.


Reageer op dit artikel