nieuws

Alida’s Smulpaleis slaat nieuwe weg in

Interieur 7807

Alida’s Smulpaleis in Roden maakt een koerswijziging. Eigenaar Jan Willems gaat zich focussen op het eethuisgedeelte en minder op snelheid. Om meer sfeer te creëren, wordt het interieur onder handen genomen.

Alida’s Smulpaleis slaat nieuwe weg in
Jan Willems en Alida van Dellen. Foto: Jan Willem van Vliet

Jan Willems verwacht de komende tijd minder bezoekers vanwege de sluiting van een grote publiekstrekker op het plein. Kampeergigant Vrijbuiter ging in augustus failliet en op 1 september sloten de deuren van de enorme kampeerhal naast Alida’s Smulpaleis.

‘Daar kwamen jaarlijks meer dan 800 duizend bezoekers voor naar het plein. We hebben daar flink van geprofiteerd de afgelopen jaren, mede daardoor hebben we ons bedrijf kunnen opbouwen. Daar komt misschien wel een alternatief voor, maar dat wordt niet zo groot. Vorig jaar heb ik bijna 200 duizend mensen over de vloer gehad. Daar waren we dit jaar ook weer hard naar op weg, maar die grote bezoekersstromen krijgen we niet meer.’

Comfort

Dat betekent een nieuwe koers voor de zaak die in 2015 de Cafetaria Top 100 won. Willems denkt al een aantal maanden na over de sfeer in de zaak. ‘Ik heb nu het gevoel dat het een zaal is met tafeltjes en stoeltjes. Het is heel functioneel.’ Hij wil zich nu richten op comfort in plaats van snelheid.

Alida's Smulpaleis

Foto: Jan Willem van Vliet

Driegangenmenu

Het eethuisgedeelte wordt de hoofdzaak van Alida’s Smulpaleis. ‘In november starten we met een driegangenmenu. Voor €14,95 een soepje en een broodje, een hoofdgerecht en een toetje. Lunch en diner worden speerpunten en daar moet de nieuwe inrichting naadloos op aansluiten. Natuurlijk verdienen we ons meeste geld nog altijd met friet en frikandellen. Maar de mensen die komen eten, moeten niet het gevoel hebben dat ze in een cafetaria zitten.’

De zaak heeft sinds juni ook een horecavergunning. ‘Dus we mogen een biertje en wijntje schenken. Dat wilde ik heel graag. Want de mensen die een biertje of wijntje nemen, blijven wat langer zitten en nemen vaak een voorafje of iets erna. Dat komt in de cafetaria steeds meer voor.’

Cafetaria Top 100

Daarnaast doet Alida’s Smulpaleis volgend jaar weer mee met de Cafetaria Top 100. ‘En we willen wel kans maken. Het moet dus top worden. Dus gaan we investeren in inrichting en sfeer. Er staat een nieuwe ploeg in de zaak en we hebben een tracé uitgezet om volgend jaar weer helemaal strak te staan. Daar willen we de komende maanden stappen in zetten.’

Willems heeft drie interieurbouwers uitgenodigd om met een plan te komen. ‘We zullen zien wie met het beste voorstel komt. De verbouwing vindt dan eind december plaats, of als dat niet lukt, in maart zodat we klaar zijn voor de Cafetaria Top 100.’ De verbouwing zal naar verwachting zo’n drie tot vier dagen in beslag nemen.

Reageer op dit artikel