nieuws

Vlaams friteshuis van Gogh in subtiel nieuw jasje

Interieur 1419

De verbouwing van Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort is afgerond. Aan het begin van de oude binnenstad staat nu een frietzaak vol geschiedenis maar met gevoel voor hedendaagse stijlen.

Vlaams friteshuis van Gogh in subtiel nieuw jasje

De oudste van de drie zaken van Arn Zuyderduin heeft een subtiele metamorfose ondergaan, zonder afbreuk aan de vertrouwde sfeer in de zaak. Van buiten straalt van Gogh rust uit, met een gevel waar zowel klassieke als moderne onderdelen in te vinden zijn.

Die combinatie wordt binnen doorgezet, met het strakke logo dat terugkomt op de voorkant van de toonbank, het gebruik van warme kleuren en de kunst die aan beide kanten aan de muren hangt. De algemene look & feel omschrijft de ondernemer als ‘jaren 30.’ Het interieur en het logo is vormgegeven door foodconceptbureau Enbiun in Amsterdam.

Vlaams friteshuis van Gogh

Perfect imperfectie

De Bordeauxrode Mexicaanse tegeltjes voorop de toonbank zijn bewust ongelijk. ‘Perfecte imperfectie’, zo typeert Zuyderduin de stijl. ‘Anders is het zo strak, dat vond ik saai. De tegelzetter was er niet blij mee, maar hij heeft het wel netjes gedaan.’

De zaak is qua inrichting als het ware in tweeën geknipt, met voor een stijlvolle inrichting, terwijl vanaf de toonbank naar achteren alles strak en steriel is.

Vlaams friteshuis van Gogh

De aardappeleters

De aquarellen aan de rechterkant zijn van Martine van Nieuwenhuyzen. Links hangt een imposante remake van De aardappeleters van Vincent van Gogh, met verschillende mensen uit Amersfoort en omgeving (waaronder een volle nicht van de schilder, het meisje met het mooiste haar van Amersfoort en de burgemeester van Leusden).

Vlaams friteshuis van Gogh

De remake van De aardappeleters.

 

Vlaams friteshuis van Gogh

De aquarellen van Martine van Nieuwenhuyzen

Drie vestigingen

Arn Zuyderduin is sinds 1999 eigenaar van Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort, met inmiddels drie vestigingen in het centrum van de Keistad. Zuyderduin is tevens columnist voor Snackkoerier.

Reageer op dit artikel