nieuws

Cafetaria ’t Huus 2.0 trekt de aandacht met kunstwerken

Interieur 191

In Cafetaria ’t Huus 2.0 in Veenendaal hangen sinds kort werken van een plaatselijke kunstenares. Gasten zijn verrast en volgens de onderneemster helpt het om de zaak naar een hoger niveau te tillen.

Cafetaria ’t Huus 2.0 trekt de aandacht met kunstwerken

Aan de muur in Cafetaria ’t Huus 2.0 hangen kunstwerken van de Veenendaalse kunstenares Carla van Laar. Er zijn in totaal vier kunststukken te bewonderen, die ook te koop zijn.

‘Het idee is ontstaan in de vorige zaak’, vertelt onderneemster Nina Visser. ‘De feedback in mystery guest rapporten was onder meer dat de muren wat kaal waren. Daar werd ik door getriggerd, maar ik wilde niet een standaard afbeelding van een rode roos of een hamburger, dat heeft iedereen. Vervolgens ontstond het idee om samen te werken met een kunstenares uit Veenendaal. Want kunst is voor iedereen, en de cafetaria ook. Maar toen kwam de verhuizing, dus hebben we besloten het idee in de nieuwe locatie uit te voeren.’

Een echte eyecatcher

De werken van Van Laar hangen in het restaurantgedeelte van Cafetaria ’t Huus 2.0 . ‘In de teakhouten wand hebben we een soort uitsparing laten maken waar het grootste werk hangt. Daardoor is het echt een eyecatcher geworden.’ De kunstwerken blijven dan ook niet onopgemerkt. ‘We hebben leuke reacties gekregen. Mensen vinden het apart, ook dat het te koop is.’

Elke keer een nieuwe look

Visser ziet veel voordelen in de samenwerking met Van Laar. Carla werkt met verschillende materialen, je blijft ernaar kijken. Zo kun kun je de wachttijd voor het gevoel ook verkorten. En het is interessant voor mij omdat het zonder kosten wordt opgehangen en er elke zes of acht weken iets anders voor in de plaats komt. Zo krijgen we dus iedere keer een nieuwe look. Voorheen deden we dat ook, met de jaargetijden meegaan, maar dat is best een investering in de aankleding. Nu is één hoek van de zaak dus al voorzien.’

Reuring en maatschappelijk ondernemen

Het grootste werk van Van Laar kost 550 euro, de drie kleinere 175 per stuk. Of ze ook echt verkocht gaan worden, weet Visser niet. ‘Mij gaat het meer om de aankleding, de wisseling in de zaak en het feit dat er reuring ontstaat. Dit is voor mij ook onderdeel van maatschappelijk ondernemen. Ik wilde per se een kunstenares uit Veenendaal. Carla is onze huiskunstenares geworden. Als andere kunstenaars interesse hebben, zijn ze welkom als gastkunstenaar.’

Doorgroeien op nieuwe locatie

Cafetaria ’t Huus 2.0 is in maart 2018 verhuisd naar een nieuw pand in Veenendaal, omdat de zaak op de oude locatie uit z’n jasje groeide. ‘Dit is perfect, we kunnen hier doorgroeien. We hebben wel heel veel op ons af gehad sinds de verhuizing. We hadden natuurlijk al een naam in Veenendaal en mensen waren nieuwsgierig naar de nieuwe zaak. Dat was wel heftig. We hebben een nieuwe tak erbij met het restaurantgedeelte, dat hebben we ons eigen moeten maken. We hadden best wel wat kinderziektes, maar die zijn er nu redelijk uit.’

Bekijk hieronder de nieuwe Cafetaria ’t Huus 2.0

 

Foto's

Reageer op dit artikel