nieuws

Nieuwste Kwalitaria heeft primeur…

Interieur 15779

Eigenaar Guido Zonnenberg en bedrijfsleider Assad Yousufzai hebben de deuren van hun Kwalitaria in Bennekom geopend. Dit is de zesde vestiging in de nieuwste stijl van Kwalitaria, met een primeur.

Nieuwste Kwalitaria heeft primeur…

De zaak in Bennekom is 170 vierkante meter groot met 54 zitplaatsen. Buiten is nog eens plek voor 20 gasten. Er zijn 15 medewerkers in dienst. Kwalitaria Bennekom is daarnaast de eerste 4.0-vestiging met een Délifrance-corner.

Zonnenberg is tevens franchisenemer van Albert Heijn. Hij runt al tien jaar een vestiging in Doetinchem en was toe aan een nieuw avontuur, in de horeca. In de Kwalitaria-vestiging is bedrijfsleider Assad Yousufzai verantwoordelijk voor de operationele kant, Zonnenberg aan de achterkant.

Kwalitaria Bennekom

Eigenaar Guido Zonnenberg (rechts) en bedrijfsleider Assad Yousufzai

 

 

Lessen van de supermarkt

Zonnenberg denkt veel kennis vanuit de supermarktwereld te kunnen gebruiken bij het ondernemen in de cafetariabranche. Sowieso als het gaat over omgang met personeel, hygiëne en gastvrijheid. Daarnaast wil hij, net als bij Albert Heijn, veel gebruik maken van data uit de kassa om de efficiëntie te verhogen door prognoses te stellen voor bijvoorbeeld bestellingen.

Kwalitaria Bennekom

Kwalitaria Bennekom is de eerste 4.0-vestiging met een Délifrance.

Inzet van social media

Ook de inzet van social media is belangrijk, zegt de ondernemer. ‘Dat wordt door supermarkten veel ingezet. Ik ben daar ook heel actief mee. Het is namelijk een goedkopen manier van communiceren met de consument, en dat spelletje heb ik in de vingers . Met Albert Heijn hebben wen tienduizend volgers. Voor Kwalitaria zijn we een week bezig, en hebben toch al tussen de 350 en 400 volgers.’

Aanpassing in de routing

Hoewel Zonnenberg de styling van Kwalitaria ‘buitengewoon mooi’ vindt, heeft hij wel de routing aangapst. Met een hoge wachttafel is er een afscheiding gecreëerd tussen de gasten die zitten te eten en gasten die komen afhalen. ‘Dat hebben we in de laatste fase aangepast. Wij willen niet dat het wachtende publiek zich mengt met het restaurantpubliek.’

Kwalitaria Bennekom

De hoge zittafel dient tevens als scheiding tussen de zittende gasten en het afhaalpubliek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 3 februari wordt de opening gevierd met leuke aanbiedingen en gratis friet voor buurtbewoners. Per 1 maar neemt hij ook Kwalitaria Schuytgraag in Arnhem over.

Reageer op dit artikel