nieuws

Foto’s: Jarige Verhage introduceert nieuwe huisstijl

Interieur 176

Verhage bestaat 50 jaar. Om dit te vieren, introduceert de formule in 2017 een geheel nieuwe huisstijl.

Foto’s: Jarige Verhage introduceert nieuwe huisstijl

Een nieuw logo, met een nieuwe slogan (‘Voor jou, van Verhage’) en een nieuwe merkuitstraling; middels deze introducties hoopt de organisatie haar transitie van cafetaria naar allround eetgelegenheid extra kracht bij te zetten. Naast frites en snacks bestaat het assortiment tegenwoordig namelijk ook uit verse salades, luxe hamburgers, belegde baguettes, ijsdesserts en diverse koffiespecials. De rol van het restaurant neemt een steeds prominentere rol in binnen de filialen.

Nieuwe huisstijl in Rotterdam

Verhage Peppelweg in Rotterdam (foto’s) is het eerste filiaal dat de nieuwe huisstijl volledig heeft geadopteerd. Het bedrijf, dat onlangs is verhuisd vanaf een andere locatie aan dezelfde weg, opende eind augustus de deuren. In november is de nieuwe huisstijl gepresenteerd aan alle franchisehouders en is nu officieel gelanceerd.

Uitrol

Verhage trekt een tot twee jaar uit voor de uitrol naar alle filialen. ‘Het kost tijd om per franchisenemer en locatie te bekijken wat de mogelijkheden zijn’, zegt marketing- en communicatiemanager Kevin ter Maten. ‘Voor iedere locatie is een op maat gemaakt plan nodig. De wens is om dit zo snel mogelijk uit te rollen, maar we stellen geen harde deadline.’ Over de investering die per franchisenemer nodig is, kan Ter Maten weinig zeggen. ‘Dat ligt aan de grootte van de zaak en de situatie.’

Geschiedenis Verhage

Het verhaal van Verhage begon in 1967, toen de gebroeders Joop en Pim Verhage een traditionele snackbar openden aan de Sikkelstraat in Rotterdam. Ze verkochten voornamelijk frites en zelfgemaakte snacks als kroketten en bamihappen. Nu, 50 jaar later, bestaat de franchiseformule uit een team van ruim 30 franchisenemers en meer dan 350 medewerkers. De organisatie wordt door 36 fastservice restaurants vertegenwoordigd in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Zeeland.

In de Cafetaria Top 100 van 2016-2017 stonden 25 filialen van Verhage, waarvan twee in de top 10. Medio maart opent de organisatie in het centrum van Zierikzee haar 37e vestiging.

Reageer op dit artikel