nieuws

Starbucks opent op Amsterdamse bloemenmarkt

Interieur

Starbucks opende vandaag een nieuwe vestiging aan De Singel op de Amsterdamse Bloemenmarkt. Het interieur van de nieuwe loot aan de stam weerspiegelt het karakter van de markt en de omringende grachtengordel.

Starbucks opent op Amsterdamse bloemenmarkt

De nieuwe vestiging is de vierde bedrijfseigen Starbucks vestiging in het centrum van Amsterdam. Het is de eerste in de hoofdstad die is gebouwd onder leiding van Ad de Hond, vice president Design Starbucks EMEA. ‘Voor deze vestiging heb ik me laten inspireren door Nederlands design en architectuur en de lokale identiteit van de Bloemenmarkt. Deze stamt uit 1862 en zit op een van de oudste grachten van Amsterdam’,  aldus De Hond. ‘Ik wilde deze ruimte het verhaal laten vertellen achter onze koffie en tegelijkertijd de eeuwenoude geschiedenis van Amsterdam tot leven brengen.’

Pronkstuk van de vestiging is de groene marmeren toonbank, die herinnert aan de grandeur van huizen aan de grachtengordel uit de Gouden Eeuw. De vestiging ademt bovendien het gevoel van een echte bloemenwinkel door de mooie muurschildering van een koffieplant en de grote collectie vintage vazen gevuld met bloemen.

Deze nieuwe vestiging is gebouwd volgens de strikte LEED-richtlijnen voor duurzame bouw. Een Amerikaanse certificering voor duurzame, energiezuinige bedrijfsgebouwen.

Sinds 2007 heeft Starbucks in Nederland dertig vestigingen geopend waaronder zesentwintig vestingen met license partners op Schiphol, NS Stations en langs de Nederlandse snelwegen.

Reageer op dit artikel