nieuws

Architecten tekenen alternatief voor ‘lelijke’ McDonald’s

Interieur

De roodgele McDonald’s die sinds 1974 voor het oude, karakteristieke, postkantoor op de Coolsingel staat, is volgens TomDavis Architecten veel Rotterdammers een doorn in het oog. Omdat het Rotterdamse stadsbestuur de ambitie uitsprak om de Coolsingel meer allure te geven heeft het bureau een ontwerpstudie voor een restaurant gemaakt dat daar beter bij aansluit.

Architecten tekenen alternatief voor ‘lelijke’ McDonald’s

McDonald’s weg krijgen van deze locatie is geen optie, weten architecten Tom van Odijk en Davis Baars. Er is een erfpachtovereenkomst die nog tientallen jaren loopt, zeggen ze in een persbericht. Daarom komen ze met een alternatief voor het huidige, volgens hen foeilelijke, restaurant. Hun versie zou volgens hen zelfs een flagshipstore kunnen worden.

Het restaurant moet schuin oprijzen uit de grond, waarbij het dak een soort tribune (terras) wordt. De entree wordt open en tweezijdig. Het zicht op het monumentale postkantoor wordt mooier.  ‘Door de verplaatsing van het terras van de Meent-zijde naar het dak en het plein wordt er een volwaardige verbinding gemaakt tussen de Coolsingel en de Meent. Op deze wijze worden zowel de nieuwe (zij)entree van het  postkantoor als de entree van McDonalds onderdeel van een breed voetgangersgebied onder een rij prachtige oude bomen’, aldus het persbericht.

In een mail laat Tom van Odijk weten dat het ontwerp hun eigen initiatief is. McDonald’s was en is er (nog) niet bij betrokken. Ze hopen op deze wijze de discussie aan te wakkeren.

Reageer op dit artikel