nieuws

Oorlog’ voor de deur bij ijssalon Talamini

Interieur

Supporters van Go Ahead Eagels en Ajax raakten afgelopen zaterdag slaags in het centrum van Deventer. Het gebeurde direct voor de deur van de bekende ijssalon Talamini.

Oorlog’ voor de deur bij ijssalon Talamini

De rellen gebeurden voor de aftrap van de oefenwedstrijd tussen de twee clubs. ,,Zo’n 200 supporters van beide partijen raakten slaags met elkaar bij ons terras’’, verklaart ijsbereider Pietro Talamini. ,,Gelukkig heeft geen omstander of klant letsel opgelopen. Maar het was echt oorlog.’’

Er werd voor tienduizenden euro’s schade aangericht in het centrum van Deventer. Talamini: ,,Ons hele terras is die dag omver gegooid. Alles wat er op stond is stuk. Het terrasscherm is stuk, plantenbakken zijn omver gegooid en stoelen zijn krom geslagen. Die werden gebruikt om te slaan.”

Talamini zag het geheel van dichtbij. ,,Het leek alsof al die supporters onder invloed waren van drugs. Je moest er als passant niet tussen zitten.’’

De gemeente, voetbalclub Go Ahead Eagels en de politie van Deventer en Amsterdam hebben toegegeven de situatie verkeerd te hebben ingeschat. Vooraf waren op internet dreigementen tussen de supportersgroepen te lezen. Achteraf bleek dat er veel te weinig politie op de been was en dat de agenten niet op de juiste plek stonden.

De wedstrijd tussen de twee clubs werd overigens na 33 minuten gestaakt vanwege ongeregeldheden in en om het stadion.

Bekijk hier een filmpje van de rellen in de binnenstad van Deventer.

Reageer op dit artikel