nieuws

McDonald’s wil 50 nieuwe vestigingen

Interieur

McDonald’s wil de komende jaren groeien naar 270 tot 280 Nederlandse vestigingen. Dat vertelt algemeen directeur Jo Sempels in de Telegraaf. Dinsdag 13 september viert de hamburgergigant dat het 40 jaar actief is in Nederland.

McDonald’s wil 50 nieuwe vestigingen

In 1971 opende het eerste filiaal van McDonald’s in Zaandam. Het was niet alleen de eerste Nederlandse vestiging, maar ook de Europese primeur. Anno 2011 zijn in ons land 226 vestigingen met een grote gele M op of bij het pand.

De laatste jaren stagneert dat aantal rond de 220. Volgens Sempels zijn er echter nog volop groeimogelijkheden. ‘Nederland heeft nog voldoende witte vlekken’, aldus de topman in het artikel, ‘en er zijn plaatsen waar een tweede vestiging vanwege de drukte gewenst is. Probleem is het vinden van een geschikte locatie en het rondkrijgen van de benodigde vergunning.’

Bovendien, zo meent Sempels, is de afgelopen jaren vooral aandacht geweest voor het verbeteren van de bestaande vestigingen, die volgens de Telegraaf jaarlijks 130 miljoen keer worden bezocht. ‘De interieurs zoals die er vijftien jaar geleden uitzagen, kunnen nu eenvoudigweg niet meer. Klanten willen ook in een hamburgerrestaurant meer luxe en voorzieningen als wifi.’

Reageer op dit artikel