nieuws

Chinese ondernemer behaalt derde plaats

Interieur

Shi Chiao Lao is, met snackshop King Lao uit Lisse, de eerste ondernemer van Chinese afkomst die een topklassering (3) behaalt. Een ondernemer met visie en durf, die het beste van twee werelden weet te combineren op zijn menukaart. Hij vertegenwoordigt een bevolkingsgroep die inmiddels meer dan duizend cafetaria’s exploiteert, maar slechts een klein aandeel heeft in deze ranglijst.

Chinese ondernemer behaalt derde plaats

Harry Mens komt regelmatig een slaatje eten, en ook onder de overige 25.000 Lissenaren is King Lao een begrip. Eigenaar Shi Chiao La, zijn charmante echtgenote, kinderen en overige medewerkers zorgen zeven dagen per week voor een warme deken.

Wat een vriendelijkheid en service! En wat een kwaliteit! De Chinese thee is vers gezet van groene theebladeren, in de keuken wordt op zes pitten gewokt. Chinese gerechten (sterk aangepast aan de Nederlandse smaak) en snackmenu’s vliegen de deur uit. Dit jaar groeit de omzet met 7 procent tot €480.000,-. Van de handel komt 30 procent binnen via catering: in de bollenbedrijven rond Lisse kunnen ze de menu’s van King Lao al dromen.

Over de inrichting is goed nagedacht: afgescheiden zitgedeelte, veel spiegels, sfeervolle verlichting. De twee gokkasten achterin de zaak – maandelijks goed voor €2000,- omzet – zijn netjes weggewerkt. De Heineken-tap staat er niet voor de sier: Wekelijks worden gemiddeld 400 glazen volgetapt.

Shi Chiao Lao is een voorbeeld voor zijn vele Chinese collega’s in ons land. Vandaar dat hij van plek 11 doorstroomt naar de top-3 in onze lijst. Heel klein minpuntje: Blikjes frisdrank prominent in de vitrine verdienen niet de schoonheidsprijs. De voorgevel overdag ook niet trouwens, ’s avonds gelukkig wel dankzij de uitgekiende verlichting.

Meer Top-100 nieuws:

» Kort Ambacht de allerbeste

» Plaza de Pitstop op twee

» Chinese ondernemer behaalt derde plaats

»Snackkoeriers beste honderd: de lijst

»Hygiëne Award voor Snackbar Knoors

»Gastvriendelijkheids Award gaat naar Hoogvliet

»Marketing Award naar Angela Rikken

Reageer op dit artikel