nieuws

Cafetaria Top-100 van start

Interieur

Alle cafetariahouders van Nederland kunnen zich inschrijven voor de belangrijkste wedstrijd in de cafetariabranche. In oktober wordt de ranglijst tijdens een groot evenement bekendgemaakt.

Cafetaria Top-100 van start

Inschrijven kan tot en met Koninginnedag. Net als in de afgelopen twee jaar kunnen ondernemers zich alleen via de website van Snackkoerier aanmelden. Daar is een aanmeldingsformulier te vinden met een uitgebreide vragenlijst. Deelnemers dienen bijvoorbeeld aan te geven of ze een terras hebben en te motiveren waarom hun bedrijf in de Top-100 thuishoort. ,,Aan dat laatste tillen we zwaar’’, aldus Martijn Reintjes, hoofdredacteur van Snackkoerier. ,,Motivaties als ‘kijken waar we staan’ zijn onvoldoende. Geef aan waarom je denkt een topbedrijf te hebben.’’ Niet-volledig ingevulde formulieren worden niet opgenomen.

Ook belangrijk is dat de openingstijden en een eventuele vakantieperiode van het bedrijf goed worden ingevuld. Een dichte deur betekent geen jurering.

Hoofdredacteur Martijn Reintjes roept vooral ook individuele ondernemers op om zich in te schrijven. ,,Geregeld komen we in het land nog prachtige bedrijven tegen van zelfstandige ondernemers’’, vertelt hij. ,,Bedrijven die nog nooit hebben meegedaan. We roepen juist ook die ondernemers op om zich in te schrijven.’’

Deze editie van de Top 100 zijn er nog meer prijzen te verdienen. Zo komen er meer categorie-awards. Volgens Reintjes zijn er genoeg redenen om mee te doen. ,,Of je nu eerste of laatste wordt in de lijst, bij een uitverkiezing hoor je bij de beste 100 uit de 5000 cafetaria’s in Nederland. Buiten eer en prestige, is het natuurlijk ook goed voor het imago van je zaak en de omzet.’’

De jury zal dit jaar nog strenger jureren op Verantwoord Frituren. Ondernemers die dit met promotiemateriaal kenbaar maken, kunnen flink meer punten verdienen.

Naar het inschrijfformulier

Reageer op dit artikel