nieuws

McDonald’s opent op plek met horecatraditie

Interieur

Het McDonald’s restaurant in Udenhout dat vandaag opent staat op historische horecagrond. Het restaurant met McDrive is gevestigd op de kruising Quatre Bras, een plek waar al in 1825 een horecagelegenheid stond.

McDonald’s opent op plek met horecatraditie

McDonald’s Udenhout is, naast Tilburg Reeshof en Tilburg Zuid, het derde restaurant onder de hoede van franchisenemer Atala du Maine. ‘Met de opening van dit restaurant krijgen inwoners van Udenhout een alternatief naast de McDonald’s restaurants in Tilburg, op een heel markant punt’, aldus Du Maine in een persbericht.

Nieuwe styling

De inrichting van het nieuwe restaurant sluit aan bij de restyling die de meeste McDonald’s restaurants in Nederland hebben ondergaan. ‘Met een eigentijds en kwalitatief hoogwaardig interieur en exterieur willen we onze gasten comfort en gemak bieden.’ Passend in de trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt er in het restaurant gebruik gemaakt van energiezuinige elementen zoals LED-verlichting, warmtepompen, waterbesparende urinoirs en oliebesparende friteuses.

Horecatraditie

De locatie van het restaurant heeft een lange horecatraditie. Al in 1825 stond er op deze locatie een horecagelegenheid. Decennia lang is deze horecalocatie geleid door vrouwen. Franchisenemer Atala du Maine zet deze traditie voort.

Werkgelegenheid

Naast een nieuwe horecagelegenheid biedt de komst van het restaurant nog meer. Atala du Maine: ‘De opening van het restaurant is goed voor de lokale werkgelegenheid. We gaan met ongeveer 90 medewerkers van start, daarnaast bieden we medewerkers van McDonald’s Tilburg Zuid en Tilburg Reeshof met managementpotentie de mogelijkheid om zich in Udenhout verder te ontplooien.’

Reageer op dit artikel