nieuws

Radiozender Slam!FM en Al Capone’s geven pizzeria weg

Interieur

De 24-jarige Niek Jonkheer heeft een vestiging van Al Capone’s Pizza gewonnen in de ondernemerswedstrijd van radio- en internet tv-station Slam!FM en Al Capone’s.

Radiozender Slam!FM en Al Capone’s geven pizzeria weg

Jonkheer bleef in de finale zijn medefinalist, de pas 19-jarige Melika Shahir, ruim voor. Hij schreef het beste businessplan en versloeg zijn tegenstandster op verkoop- en managementgebied. ‘Hij verkocht met zijn crew op een festivalterrein ruim 900 pizzapunten van €4,25 meer dan Melika. Dat kwam vooral omdat hij zijn team beter managede’, aldus Al Capone’s directeur Danny Galiart.

Galiart heeft overigens wel veel bewondering voor de pas 19-jarige Shahir. ‘Ze wekte keihard maar had moeite om te delegeren. Maar het is een ruwe diamant die helemaal ging voor het ondernemerschap. Dat is knap op die leeftijd.’

Pizzadelivery

De overwinning levert Jonkheer een compleet ingerichte pizzadelivery op van Al Capone’s op. ‘Samen met Slam!FM nemen we de inrichting, bouwkundige aanpassingen en het logistieke apparaat voor onze rekening.’

Begin 2008 mag Jonkheer van start, zegt Galiart. ‘Dan loopt het concurrentiebeding af dat wij hebben met Domino’s nadat zij een aantal vestigingen van ons hebben overgenomen.’

Jonkheer, die op de foto de prijs krijgt van Danny Galiart van Al Capone’s, verheugt zich op het ondernemerschap. Het was een spannende strijd. Ik kijk er naar uit om me als ondernemer te vestigen.’

Duizend deelnemers

Aan de wedstrijd die twee maanden geleden van start ging deden meer dan 1000 mensen mee. Na een voorselectie bleven tien kandidaten over die een ondernemingsplan moesten opstellen. Aan de hand daarvan werden twee finalisten gekozen die twee opdrachten uit moesten voeren.

In een Larense pizzeria moesten ze een pizza maken die lekker en betaalbaar was. Er werd beoordeeld op smaak, presentatie, werkwijze en de pizza moest economisch verantwoord zijn te maken.

Tijdens hun tweede opdracht moesten ze op een festivalterrein zo veel mogelijk pizza’s verkopen vanuit een verkoopwagen. Daarbij werden ze beoordeeld op hun leidinggevende capaciteiten en verkooptechniek.

Reageer op dit artikel