fotoreportage

Foto’s van De Frietbar, de nieuwste frietzaak van Eindhoven

Interieur 974

Foto’s van De Frietbar, de nieuwste frietzaak van Eindhoven
Foto: Bert Jansen

Rpel in Eindhoven is nu De Frietbar. Het interieur is compleet op de schop gegaan. ‘Als je langskomt, zul je het niet meer herkennen’, zegt de nieuwe eigenaar.

‘We hebben gekozen voor een frisse, huiselijke uitstraling’, zegt Mick Luining (23), die op 1 november De Frietbar opende in het pand aan de Keizersgracht waar voorheen Rpel zat. ‘Comfortabele stoelen, relaxte banken en kussens. Goud is de bepalende kleur. Aan de buitenkant is de uitstraling veel meer klassiek. De voorgevel van het pand is karakteristiek voor de oudere gebouwen in de stad en we hebben bijvoorbeeld veel glas-in-loodramen.’

De Frietbar

Foto: Bert Jansen

Meer doen met verse friet

Luining wil met De Frietbar de lijn van Rpel doorzetten, maar wel een breder assortiment presenteren. Ten eerste wil hij meer doen met de verse friet. ‘We hebben loaded fries, friet met bijzondere toppings’, laat de jonge ondernemer weten. ‘Daarnaast breiden we het aantal snacks uit en lanceren we een broodjesconcept zodat we meer kunnen bieden tijdens de lunch.’

De Frietbar

Foto: Bert Jansen

Rpel

In het pand van De Frietbar zat tot september 2019 Rpel, een biologische snackbar. Deze werd in december 2016 geopend door Roel Engelen en Maarten Wijnen. Waarom ze zijn gestopt met Rpel, is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit artikel