fotoreportage

Verhage Floriande pakt uit met Halloween

Interieur 1388

Verhage Floriande pakt uit met Halloween
Marco Honsbeek in zijn Halloween-klaslokaal. Beeld: Fotobureau Dijkstra

Verhage-ondernemer Marco Honsbeek runt tegenwoordig een spookhuis. Althans in oktober, de maand die bij Verhage Floriande in het teken staat van Halloween. ‘Het is een beetje uit de hand gelopen.’

Verhage Floriande in Hoofddorp heeft voor Halloween de hele zaak omgebouwd tot spookhuis. Eigenaar Marco Honsbeek doet dat al jaren, en heeft dit keer een Halloween-klaslokaal midden in de cafetaria gebouwd. ‘Het is een spookhuis waar je doorheen loopt met allerlei opstellingen, poppen, attributen, dingen die geluid maken en bewegen. In iedere hoek gebeurt wel iets’, zegt Honsbeek.

Gasten posten op Instagram

Gasten die met hun kinderen plaats durven te nemen in de schoolbank en daarvan een foto op Facebook of Instagram plaatsen, krijgen een gratis bolletje Zucca Pumpkin of Halloween-ijs (trekdropijs). De actie loopt van 1 oktober tot en met 2 november.

Verhage Floriande Halloween

Beeld: Fotobureau Dijkstra

Ieder jaar anders

‘Het is door de jaren heen behoorlijk uit de hand gelopen, maar het is ontzettend leuk om te doen. We zijn altijd wel even bezig met opbouwen en het is ieder jaar weer anders. We weten nooit precies wat het wordt.’ Vorig jaar had de ondernemer een gevangenis gebouwd.

‘Wat ook leuk is, is de combinatie met social media’, zegt Honsbeek. ‘Doordat mensen een foto plaatsen, worden anderen weer getriggerd om langs te komen.’

Halloween-optocht

Honsbeek heeft inmiddels ervaring met Halloween. ‘Ik zit hier nu dertien jaar, en Halloween bij ons is ondertussen een begrip geworden. We organiseren ook een Halloween-optocht, dit jaar op 2 november.’

Straatartiesten en vuurwerkshow

De eerste keer kwamen er 300 mensen naar de optocht. Nu komen er gemiddeld 2500 tot 3000 mensen op af. ‘We hebben een route door de wijk en huizen zijn versierd. Schitterend om te zien. Er zijn straatartiesten en op het eindpunt hebben we zelfs een vuurwerkshow. We koppelen de optocht altijd aan een goed doel.’

Bekijk hieronder alle foto’s


Foto's

Reageer op dit artikel