fotoreportage

BIK Frietwerk: lekker bikken in stijl

Interieur 2383

BIK Frietwerk: lekker bikken in stijl
(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse

Op de ‘mooiste plek van Den Haag’ exploiteert Frank de Jong BIK Frietwerk. Met een inrichting die even opvallend is als de naam.

Lampen van aardappelzakken, zwarte muren met tekeningen van frietjes, stoelen van oud ijzer en houten tafels; BIK Frietwerk biedt een unieke beleving in de hofstad. De eigenaar is Frank de Jong, die de zaak aan de Turfstraat samen met zijn vader Rene heeft opgezet.

Ambachtelijke friet

Na wat experimenteren met burgers – hij volgt zelfs een cursus bij Big Green Egg – wint de passie voor ambachtelijke frieten. Door toppings toe te voegen, zijn het volwaardige maaltijden. ‘We hebben er negen standaard op de kaart, daarbij één die iedere twee maanden wisselt, en drie soorten friet, ook knoflook en zoete aardappel.’

BIK Frietwerk

(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen – Foto Dennis Wisse

Focus op één locatie

Frank de Jong heeft ambities om meerdere vestigingen te openen, maar door het plotselinge overlijden van zijn vader zijn die in de ijskast gezet. ‘We deden dit echt samen. Hij achter de schermen, ik ervoor. De omstandigheden zijn nu zo anders, dat al mijn energie nodig is op deze locatie.’

De naam BIK Frietwerk is afgeleid van bikken en het Engelse woord big, en maakt duidelijk dat het hier draait om friet.

BIK Frietwerk

Frank de Jong met zijn vader Rene.

Bekijk hieronder meer foto’s van BIK Frietwerk


Foto's

Reageer op dit artikel