fotoreportage

Happy Tosti Delft: relaxed en duurzaam

Interieur 1041

Happy Tosti is een concept om in de gaten te houden. De lunchformule is in korte tijd gegroeid naar zeven vestigingen. Wij namen een kijkje bij Happy Tosti Delft.

Happy Tosti Delft: relaxed en duurzaam
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

Happy Tosti is in 2015 opgericht in Den Haag. Vorig jaar maakte het bedrijf bekend te gaan franchisen, en inmiddels zijn er ook vestigingen in Breda, Deventer, Amsterdam, Leiden, Delft en Hoofddorp.

Duurzaam en biologisch

Bij de keten zijn verschillende tosticreaties verkrijgbaar, zoals tosti’s met een huisgemaakte raclette-mix van Gruyère en belegen bio-kaas, of geitenkaas met appel, walnoten, honing en geroosterde tuinbonen. Bezoekers kiezen van een uitgebreide menukaart met duurzame en biologische producten inclusief vega en vegan opties.

Kenmerkend voor de formule zijn de schommels in de zaak en het sociale ondernemerschap van eigenaren Jasper Kool, Sam Holtus en Wibe Smulders.

Medewerkers met arbeidsbeperking

Bij Happy Tosti werken medewerkers met- en zonder arbeidsbeperking. In ieder restaurant heeft meer dan de helft van alle medewerkers een arbeidsbeperking. De ambitie van Happy Tosti is om in de komende vijf jaar minimaal vijfhonderd ‘waardevolle en happy werkplekken’ te creëren voor deze kwetsbare doelgroep.

Binnenkort in Snackkoerier een uitgebreide reportage over Happy Tosti.

Foto's

Reageer op dit artikel