fotoreportage

Cafetaria ’t Huus 2.0: modern en authentiek

Interieur 1650

Nina Visser presenteerde onlangs met trots Cafetaria ’t Huus 2.0 op een nieuwe locatie in Veenendaal. Een upgrade, maar binnen de kaders van een traditionele cafetaria.

Cafetaria ’t Huus 2.0: modern en authentiek
Fotografie: Koos Groenewold

Cafetaria ’t Huus 2.0 is sinds het voorjaar gevestigd in een hoekpand aan de rand van het winkelgebied in Veenendaal-centrum. Wat vooral anders is in vergelijking met de vorige locatie, 400 meter verderop, is dat er nu een restaurantgedeelte bij is gekomen. Het afhaalgedeelte en het restaurant hebben echter dezelfde inrichting, met een warme, stijlvolle uitstraling en comfortabele stoelen. In totaal zijn er binnen en buiten zo’n zestig zitplaatsen.

Open keuken

Opvallend is dat vooral wit en zwart de boventoon voeren in de cafetaria, ook in de keuken waar Visser opvallend genoeg heeft gekozen voor witte werkbladen. Daarnaast is er een open keuken, met een aparte saladiére die voor de gasten goed zichtbaar is. Ondanks het open karakter van de keuken, is het niet luidruchtig in de zaak. Dat is onder meer te danken aan een glazen wand die om de saladiére is gebouwd.

Snacks met een upgrade

Nina Visser houdt met haar niewe zaak vast aan het traditionele cafetaria-aanbod, omdat daar haar hart ligt. Maar ze zorgt wel voor een upgrade. Zo worden de snacks op een bord geserveerd en hebben sommige snacks een 2.0-variant gekregen: bijvoorbeeld een broodje kipcorn (met sla, tomaat en chilisaus), een broodje mexicano (met sla, tomaat, augurk, gebakken uiringen en barbecuesaus) en een broodje kaassoufle (met sla, tomaat, uitjes en pindasaus).

Shake-inn

Ook bijzonder aan Cafetaria ’t Huus 2.0 is het milkshake- en softijs-concept dat Nina Visser heeft ontwikkeld: Shake-inn, met meer dan vijftig smaken softijs en milkshakes (waaronder ook sundaes en coupes). De basis voor deze smaken zijn huisgemaakte siropen, die ook in de zaak worden gepresenteerd in een aparte vitrine.

Binnenkort een uitgebreid verhaal over Cafetaria ’t Huus 2.0 en eigenaar Nina Visser. Bekijk nu alvast de foto’s, gemaakt door Koos Groenewold.

Foto's

Reageer op dit artikel