fotoreportage

Sfeervol eten bij de nieuwste Big Bread Kitchen

Interieur 1222

De nieuwste vestiging van Big Bread Kitchen heeft onlangs de deuren geopend in Breda. Snackkoerier ging op bezoek om vooral het sfeervolle interieur te bekijken.

Sfeervol eten bij de nieuwste Big Bread Kitchen
Foto: Peter Roek

Big Bread Kitchen in Breda is de zeventiende vestiging van de formule, die in 2003 werd opgericht door Sheng Chen. De zaak in Breda is ingericht in samenwerking met F1rstcool en A3interieurbouw. Deze vestiging is met 213 vierkante meter meteen de grootste van allemaal. Binnen is er plak voor 70 gasten en buiten nog eens voor 72.

Ondernemers Patrick Melis en Bertilia Rodriquez hopen dat hun nieuwe zaak een sociale ontmoetingsplek wordt in de buurt. Big Bread Kitchen is de tweede onderneming van het ondernemerspaar, dat sinds 2015 een lunchroom runt in Raamsdonksveer.

Start van Big Bread Kitchen

De eerste zaak van Big Bread Kitchen, toen Cafetaria Big Bread, werd in 2003 door Sheng Chen geopend in Tiel. Daarna volgden er meer vestigingen die onder leiding kwamen van familieleden van de eigenaar. In 2008 werd het een franchiseorganisatie. Sindsdien kwam de ontwikkeling van de formule in een stroomversnelling en waren er franchisenemers nodig om de groei bij te houden.

Meer dan friet en snacks

Dat ging gepaard met een nieuwe huisstijl en een naamswijziging. Cafetaria Big Bread verandere de naam in Big Bread Kitchen. ‘Dat dekt de lading beter, want we hebben veel meer te bieden dan alleen friet en snacks’, zei formuledirecteur Sheng Chen toentertijd. Naast friet en snacks bestaat de kaart uit zelfgemaakte vleesgerechten en specialiteiten, menu’s, vis, warme en koude broodjes, maaltijden, salades en ijs en milkshakes.

De formule wil verder groeien, met als doel 30 zaken in 2020.

Foto's

Reageer op dit artikel