fotoreportage

Foto’s: neem een kijkje bij Five Guys Eindhoven

Interieur 2756

Five Guys Burgers & Fries, de Amerikaanse burger joint die al veel populariteit geniet binnen en buiten de Verenigde Staten, heeft nu ook voet aan land gezet in Nederland. Eindhoven heeft de primeur, wij hebben de foto’s.

Foto’s: neem een kijkje bij Five Guys Eindhoven
© Fotopersburo Bert Jansen

Five Guys wordt in 1986 in de Verenigde Staten opgericht door Janie en Jerry Murrel. Met zonen Jim, Matt en Chad zijn zij de ‘Five Guys’ Inmiddels is de formule met vijftienhonderd vestigingen wereldwijd diep geworteld.

Nederland wordt trainingscentrum

Vestigingen in Nederland, Hongkong en België zijn ‘company owned’. ‘We hebben in Amsterdam ons Europees hoofdkantoor en het trainingscentrum’, zegt Paul Reynish, ceo van Five Guys International. ‘Nederland ligt centraal in Europa en heeft gekwalificeerde medewerkers, die ook nog eens goed Engels spreken. Vandaar ons besluit om het hier zelf te doen.’

Prijzen

De prijs van een hamburger begint bij €6,50 voor een kleine hamburger (met één patty). Een normale hamburger heeft twee patty’s en kost van €8,50 tot €11 voor een bacon cheeseburger. Alle extra toppings zijn gratis. Hotdogs staan op het menu voor €5 tot €7,50. Sandwiches, zoals grilled cheese en veggie sandwich, kosten tussen de €4,50 en €6.

Frietjes worden in bekers geserveerd. Een kleine beker kost €3,50, voor een grote betaal je €5,50. Drankjes bijvullen? Ook dat is gratis. Behalve bier. Five Guys serveert namelijk ook Budweiser en Corona, beiden voor €5.

Twintig restaurants

Na Eindhoven opent op Hoog-Catharijne in Utrecht het eerste kwartaal van dit jaar een vestiging en daarna volgen in ieder geval Rotterdam, Almere, Den Haag en Leidsche Rijn. Reynish denkt dat er ruimte is voor een twintigtal restaurants.

Foto's

Reageer op dit artikel