artikel

Restaria Pannenschuur maakt indruk met nieuw interieur

Interieur 1227

Restaria Pannenschuur maakt indruk met nieuw interieur
Vlnr: Patrick, Dennis en Hans van den Meerendonk. Patrick, Foto: Studio38C

De vernieuwde Restaria Pannenschuur in Oisterwijk wil gasten voortaan niet alleen met lekker eten en drinken in de watten leggen. Ze moeten ook een restaurantgevoel ervaren. In die opzet lijken de ondernemers geslaagd; de restyling kan rustig verbluffend worden genoemd.

De laatste verbouwing van Restaria Pannenschuur dateerde van rond de eeuwwisseling. Twintig jaar later was het tijd voor een update. De familie Van den Meerendonk pakte flink uit. In nauw overleg met een interieurarchitect kozen de eigenaren voor een industriële uitstraling. De grote zaak is er heel geschikt voor. De indeling en transparantie (door veel glas) zorgen voor een ruimtelijk effect en eenheid.

Industrieel plafond

Het bedrijf bestaat uit twee gedeelten die in elkaar overlopen. Het speels hangende industriële plafond met ingebouwde spotjes versterkt dat beeld, net als de door de hele zaak door gelegde tegelvloer in antracietkleur.

Foto: Studio38C

Bij binnenkomst is er het afhaalgedeelte en loop je recht op de grote counter met een traditionele vitrine en open keuken af. Er zijn verschillende zitjes voor de wachtende klanten, die ook hier de bestelling kunnen nuttigen. De broodjesafdeling is verplaatst en heeft veel meer ruimte dan voorheen.

Restaria Pannenschuur werd gerestyled met hulp van interieurarchitect Stefan Jacobs van I&E Projects in Waalre. Voor de uitvoering was Double Vision Interieurprojecten in Bladel verantwoordelijk. Restaria Pannenschuur was tot voor kort altijd zelfstandig, maar sloot zich in december aan bij de Restaria-formule. Dat kwam goed uit, want de cafetaria heet al sinds de start Restaria Pannenschuur.

De zaak is nu klaar voor het 25-jarig jubileum dat volgend jaar wordt gevierd. Het bedrijf is sinds 1995 in handen van de familie Van den Meerendonk. Aanvankelijk runden Hans en zijn vrouw Anja de buurtcafetaria alleen. Ze kregen al snel ondersteuning van hun zonen Dennis en Patrick. Als tieners maakten zij hun opwachting. Inmiddels fungeren zij ruim tien jaar als mede-eigenaren. Het is de bedoeling dat de nieuwe generatie volgend jaar het roer definitief overneemt.

Meer sfeer en zitgelegenheid

Aan de rechterzijde is het restaurant gesitueerd, met stoelen en banken in leerlook. ‘Doel was om meer sfeer en zitgelegenheid te creëren. Dat laatste is met twaalf extra plekken gelukt’, zegt Hans van den Meerendonk. ‘Het is de bedoeling om gasten langer binnen te houden. Dat lukt, we verkopen nu al meer meergangendiners en koffie.’

Het nieuwe interieur van Restaria Pannenschuur

Het nieuwe interieur van Restaria Pannenschuur

De robuuste lampconstructie van elf meter lang met zestien onbedekte ledlampen in de nok van het restaurant was een vondst van hem. ‘Ik zag de heel bijzondere lamp in Amsterdam. Die moet er komen, dacht ik toen.’ De eyecatcher geeft de ruimte karakter. Dat geldt ook voor een oude historische zwart-witfoto als wandbekleding en grote stalen raamkozijnen.

Massief houten vensterbanken

Het uitgiftepunt met bar trekt eveneens de aandacht, dat komt mede door de wand met steenstrips. De oude massief houten vensterbanken met daarvoor een authentiek hekwerk werden gehandhaafd. Een terechte keuze, zoals veel keuzes goed uitpakken bij Restaria Pannenschuur. Het zal ongetwijfeld op meerdere fronten voor een boost zorgen.


Reageer op dit artikel