artikel

Eetwinkel Van Kol: lokaal met karakter

Interieur 941

Eetwinkel Van Kol: lokaal met karakter

Van schreeuwerig en vrij standaard naar sfeervol, uitnodigend en comfortabel. Soms is het tijd voor verandering. En dan kun je het maar beter goed doen, zo dacht Ellen van Kol van Eetwinkel Van Kol in Sint Anthonis. De verbouwing van haar zaak had het gewenste effect. ‘Veel is nieuw, maar het voelde toch gelijk al heel vertrouwd.’

Eetwinkel Van Kol is sinds kort een gezellig ingericht lokaal. Ruim van opzet, laagdrempelig, modern en toch warm. ‘De buitenzijde heeft karakter, dat geldt nu ook voor binnen’, zegt Ellen van Kol.

Veel uitnodigender

Voorheen was de inrichting van de cafetaria gedateerd en vrij eentonig, met felle kleuren en amper afwisseling in materialen en decoraties. ‘Het paste niet meer bij deze tijd’, vertelt de ondernemer. ‘Het kostte ook klanten. Sommige mensen vertrokken nadat ze een blik in de zaak hadden geworpen. Nu is het veel uitnodigender, een heel andere beleving.’

Eetwinkel van Kol

Speelse tegeltjes

De verbouwing was een schot in de roos. De oude versleten vloer maakte plaats voor tegels met een houtlook. Rond de brede counter is gekozen voor een zwart-wit tegelvloer, om daarmee het afhaalgedeelte aan te duiden. Er staan vier wachtbanken. De toonbank is bekleed met speelse tegeltjes. Boven de counter hangen drie grote industriële lampen. ‘Voorheen hingen er spotjes, dit maakt veel meer indruk.’

Eetwinkel van Kol

Het zitgedeelte straalt luxe, comfort en rust uit. Er zijn verschillende stoelen, tafels en banken toegepast, ook in hoogte. Leer en stof wisselen elkaar af. Hout, de lambrisering, decoratieve details en twee oosterse tapijten maken het knus.

Aantrekkelijk en functioneel

De enorme hoogte in het statige pand wordt onderbroken door drie zwevende houten bakken. Daaraan zijn eigentijdse lampen en hangplantjes bevestigd. ‘Het ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het is ook functioneel’, weet Ellen. De akoestiek in het pand is er sterk door verbeterd. Dat was ook het idee erachter. ‘Het geluid galmde in het verleden door het pand, heel hinderlijk.’

Eetwinkel van Kol

Kinderhoek

De kinderhoek kreeg opnieuw een plek in de zaak. De interieurbouwer zag er liever een statafel met vier krukken voor in de plaats. ‘Meer zitplaatsen of een kinderhoek als service, dat was het dilemma. We hebben toch voor de kinderhoek gekozen. Door de wandversiering contrasteert het niet met de rest van de inrichting. Kinderen vinden het prachtig en ouders hebben er veel gemak van.’

Eetwinkel van Kol


Familiebedrijf

Eetwinkel Van Kol is de nieuwe naam van cafetaria De Brink in Sint Anthonis. Het familiebedrijf staat onder leiding van Ellen van Kol (50). Haar schoonouders gingen in 1974 met frituurkiosk De Brink van start. Sinds 2001 is de zaak gevestigd in het huidige onderkomen op het centraal gelegen dorpsplein.

In het fraaie historische pand zijn de cafetaria en eetcafé De 3 Burgemeesters ondergebracht, ook van Van Kol. De beide onderdelen zijn duidelijk gescheiden en hebben een eigen toegangsdeur. Bij de dagelijkse werkzaamheden doet ze een beroep op dochter Lieselotte Bos-Van Kol en een hecht team van medewerkers.

Eetwinkel van Kol

Dit jaar sloot het bedrijf zich aan bij Eetwinkel. ‘Een logische keuze’, zegt Ellen. ‘De sfeer van de verbouwde zaak past bij het concept van Eetwinkel. Sinds november levert Chefs Culinar de producten. In januari is daar de Eetwinkel-uitstraling en marketing bijgekomen. Verder blijven we heel zelfstandig. Dat laatste was ook een belangrijke voorwaarde.’

Foto's

Reageer op dit artikel