artikel

Ruimte en licht bij Big Bread Kitchen

Interieur 427

Alles klopt bij Big Bread Kitchen in bourgondisch Breda. De zaak ademt sfeer en luxe met veel natuurlijk licht. De nieuwe horecagelegenheid geldt als pilotstore van de formule. Directeur Sheng Chen wil de andere vestigingen dezelfde kwaliteitsimpuls geven.

Ruimte en licht bij Big Bread Kitchen
Foto: Peter Roek

Big Bread Kitchen in Breda is gevestigd aan een mooi opgeknapt plein in Breda, een uitstekende locatie aan een drukke doorgangsroute. De plek met allerlei voorzieningen en veel gratis parkeergelegenheid vormt het hart van enkele grote wijken met in totaal zo’n 35.000 inwoners. ‘Het is een dorp in een grote stad’, zegt franchiseondernemer Patrick Melis die de zaak runt samen met zijn partner Bertilia Rodriquez. ‘Dat biedt ongekende mogelijkheden. We willen uitgroeien tot dé ontmoetingsplek.’

Ruimtelijke indeling

De zaak is uitnodigend voor passanten door het vele glas in de voorgevel. Een groot terras en subtiele reclameuitingen vergroten de stopkracht. Binnen valt de warme inrichting en de ruimtelijke indeling met verschillende zitjes gelijk op. Gasten kunnen kiezen waar ze gaan zitten: hoog, laag, op een kruk, een comfortabele stoel of aan de stamtafel. De open keuken vormt het centrale punt. Melis: ‘Gasten kunnen meekijken, zien dat alles vers wordt bereid en de wachttijd wordt er ook nog eens door verkort.’

Big Bread Kitchen Breda

Foto: Peter Roek

Het concept is gericht op een compleet aanbod. Je kunt er terecht voor een goede bak koffie, een uitgebreide lunch of diner maar ook voor een snack, smoothie, ijsje of zelfs een borrel of cocktail. ‘We willen hiermee echt een moderne totaalzaak neerzetten en tikken een hoog niveau aan’, legt Sheng Chen uit.


Cijfers

213 vierkante meter

140 zitplaatsen binnen en buiten

5 dagen duurde de verbouwing

250.000 euro was de investering


Eenheid

Het interieur, de routing en de aankleding is op elkaar aangepast, er is eenheid. De ondernemers lieten zich adviseren door A3 Interieurbouw, maar kwamen ook zelf met ideeën. Vooral de hand van Rodriquez is duidelijk zichtbaar. ‘Ik houd van een open, knusse sfeer en veel licht. Aardetinten in combinatie met houten elementen, moderne ledlampen, stalen details en hoogwaardige materialen zorgen voor een luxe uitstraling, zelfs de afvalbak heeft cachet.’

Foto: Peter Roek

De blow up-wandfoto’s met verse producten bieden toegevoegde waarde, zoals zoveel onderdelen in deze zaak. ‘We willen altijd bijzonder zijn en gaan voor een sociale functie. Daarom is het plein voor de deur zo mooi, daar kunnen we van alles organiseren.’


Ambitie van Big Bread Kitchen

Big Bread Kitchen ging 15 jaar geleden van start in Tiel. In 2003 ging de eerste zaak van Sheng Chen open. In 2008 werd het een franchiseorganisatie. De pilotstore in Breda opende de deuren op 11 juli. Later dit jaar volgen nog nieuwe zaken in Geldermalsen, Hilvarenbeek en Drunen. Dan zijn er twintig Big Bread Kitchens.

Sheng Chen sprak al eerder de intentie uit om met vijf zaken per jaar te groeien. ‘Dat moet resulteren in dertig vestigingen in 2020. We liggen op schema.’ Maar met groei alleen red je het niet, weet hij als geen ander. ‘Kwaliteit en blijven vernieuwen, daar draait het om. De consument is veeleisend en gaat voor het beste.’


Big Bread Kitchen Breda

Vlnr: Bedrijfsleider Patrick Melis, formule-eigenaar Sheng Chen (45) en bedrijfsleider Bertilia Rodriguez. Foto: Peter Roek

Bekijk hier alle foto’s van Big Bread Kitchen Breda

 

Reageer op dit artikel