artikel

Menzing draait optimaal dankzij nieuw interieur

Interieur 1142

In bijna 45 jaar is Eetsalon Menzing al vele malen verbouwd. De topzaak in Haaksbergen maakte onlangs een nieuwe verbeterslag met het interieur. Doel van de ingreep: het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het bieden van meer beleving. Eigenaren Dennis en Toyna Menzing slaagden glansrijk in die opzet.

Menzing draait optimaal dankzij nieuw interieur
Fotografie: Hans Prinsen

 

Een forse omzetstijging vormt niet het voornaamste uitgangspunt bij Eetsalon Menzing. Werkplezier en een prettige sfeer vindt het ondernemersechtpaar veel belangrijker. ‘Het totaalbeeld moet kloppen, dan komt het met de resultaten vanzelf goed. Arbeidsvitaminen zijn daar zeker een onderdeel van. ‘Op tijd vernieuwen om up-to-date te blijven, heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.

De aanbouw van een serre als zitgedeelte was een prima zet, maar ook het loskoppelen van de ijssalon had het gewenste effect. ‘Maar je bent nooit klaar’, is de overtuiging van de cafetariahouders. Vandaar dat er weer een forse investering nodig was.

interieur

De nieuwe serre. Fotografie: Hans Prinsen

Investering interieur

De laatste verbouwing kostte €150.000, dat is inclusief nieuwe bakwand, werkeiland en combisteamer. De muur tussen de eetsalon en afwaskeuken werd gesloopt. De afwaskeuken kreeg een nieuwe plek in het magazijn. Daardoor ontstond er meer werkruimte achter de balie en een betere routing.

interieur

Fotografie Hans Prinsen

De extra meters waren vooral nodig voor het innovatieve werkeiland, een grote wens van de ondernemers. De voormalige saladebar was te klein, daar stond men elkaar al snel in de weg. Rond het nieuwe werkeiland (van 2.50 bij 1.20 m) kunnen twee tot vier medewerkers verse broodjes klaarmaken en salades serveren. De bakjes met ingrediënten zijn dubbel uitgevoerd, zodat ze nooit op elkaar hoeven te wachten. ‘Het werkeiland is echt een aanwinst. Er kan snel en effectief worden gewerkt.’

De kleine zwarte kunststof bakjes passen bij de rest van het interieur. Dat geldt overigens ook voor de zebrano-afwerking. Het zorgt voor eenheid en heeft een warme uitstraling. Daarnaast biedt het werkeiland met een open karakter volop beleving. In het zicht van de gasten worden de producten vers gemaakt. ‘Het stimuleert de verkoop.’

interieur

Toyna en Dennis Menzing. Fotografie: Hans Prinsen

Eetsalon Menzing

Dennis Menzing (45) is sinds 2004 eigenaar van Eetsalon Menzing. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Toyna Menzing (42). De zaak werd in 1974 onder de naam Menzing Snacks opgericht door Rein en Thea Menzing, de ouders van Dennis.

De cafetaria maakte een sterke groei door en werd in de jaren tachtig uitgebreid met een café en een zaal voor feesten en partijen. Dennis was al op jonge leeftijd in het bedrijf te vinden om te helpen. Hij volgde de opleiding tot kok en trad in 1994 officieel in dienst. Toyna volgde de opleiding Facility Management.

In 2000 vond een belangrijke ingreep plaats. De cafetaria kreeg een impuls met de bouw van een serre en het café werd gesloten. In 2010 volgde het besluit om ijssalon Menotti een eigen ruimte te geven naast de eetsalon. Het bedrijf heeft sinds de start van de Cafetaria Top 100 aan alle edities deelgenomen en was steeds met een notering op de ranglijst te vinden.

Foto's

Reageer op dit artikel