artikel

Lekkerrr legt de lat nog hoger

Interieur 625

Als Lekkerrr by Amersfoort voorop liep op het gebied van interieur, heeft het bedrijf zijn positie aan de top op overtuigende manier verstevigd. Wie onder de indruk is van de vernieuwde zaak van Peter en Edith de Rijk, zal zich verbazen over het feit dat de twee de restyling grotendeels zelf hebben bedacht.

Lekkerrr legt de lat nog hoger
Foto: Ton Kastermans

Peter en Edith de Rijk bestieren in feite twee bedrijven; Kwalitaria Lekkerrr aan de linkerkant en Lekkerrr by Amersfoort aan de rechterkant, waar de evolutie naar een brasserie nu helemaal is voltooid. Het eethuis is het meest rigoureus aangepakt en de bar en de keuken daarachter zijn compleet nieuw. De cafetaria is een stukje groter geworden, om ruimte te maken voor de toiletten. Er zijn daarnaast verschillende soorten zitplaatsen bijgekomen, zoals een bank die voorheen in het eethuis stond.

Lekkerrr

Foto: Ton Kastermans

Industrieel en rustiek

Het eerste dat je ziet als je bij de nieuwe Lekkerrr by Amersfoort binnenstapt, is een stijlvolle bar met daarachter een open keuken. Op de muur rechts is een grote zwart- witfoto van een typisch Hollands landschap aangebracht; dat geeft diepgang aan de ruimte. Het geheel is industrieel maar rustiek ingericht, met gebruik van metaal, baksteen en glas. De gehele vloer is opnieuw
gelegd, nu met tegels die warmer van kleur zijn dan voorheen. Links is de doorgang naar het eethuis, dat half gescheiden is van de entree met een indrukwekkende doorkijkhaard.

 

 


Peter de Rijk runt al meer dan 25 jaar een cafetaria in hetzelfde pand in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort. Het begon als een kleine zaak, en in de loop der jaren is er steeds een stukje bijgekomen

Sinds 2000 heeft De Rijk, samen met zijn vrouw Edith, in totaal zes verbouwingen achter de rug. Daarbij heeft het ondernemerspaar onder meer samengewerkt met De Leeuw Interieurbouw. Dit

Lekkerrr

Foto: Ton Kastermans

bedrijf was ook betrokken bij de meest recente verbouwing. Daarnaast hebben de ondernemers gebruikgemaakt van een lichtspecialist. Ook al zijn de vernieuwde cafetaria en brasserie in hetzelfde pand gehuisvest; de twee onderdelen zijn volledig van elkaar gescheiden, zowel fysiek als in omzet en kassa-systemen.

Sinds 2008 zijn ze aangesloten bij Kwalitaria.
Met Kwalitaria Lekkerrr behaalden Peter en Edith de Rijk en hun team dit jaar de tweede plaats in de Cafetaria Top 100. Tegenwoordig heeft het ondernemerspaar zeventien mensen in dienst.

 

 


 

Lekkerrr

Foto: Ton Kastermans

De Nachtwacht

Wie verder loopt, ziet dat de ruimte is verfraaid met een grote boom en verschillende industriële lampen boven de tafels. Er staan ook verschillende soorten stoelen, van simpel tot zeer comfortabel. Boven een chesterfield-achtige bank hangt een kleine replica van De Nachtwacht en in de andere hoek staat een ridder. Door de luxaflex ontstaat er een bijzondere lichtinval, die bijdraagt aan de warme uitstraling van de ruimte. ‘Mensen zeggen dat ze hier wel zouden willen wonen’, lacht Peter de Rijk.

 

Opgezette eenhoorn

De showkast links naast de bar was bedoeld als drankenkast, maar staat nu vol opmerkelijke attributen zoals een opgezette eekhoorn, ouderwets kookwaar, een Green Egg en een oude Belgische

Lekkerrr

Foto: Ton Kastermans

mijnwerkershelm. De ondernemers zijn vooral hun eigen weg gegaan en de stijl is bijna uit de losse pols tot stand gekomen. ‘We hebben dingen bij elkaar gezocht die we mooi vinden en op een gegeven moment ontstaat er een geheel’, zegt Edith de Rijk. ‘Het is echt onze smaak, dat maakt het uniek.’

Cijfers

200
vierkante meter
De vloeroppervlakte van het gehele bedrijf

400.000
euro
De investering voor het nieuwe eethuis

130
Zitplaatsen
58 in het eethuis, 22 in de cafetaria en 50 buiten.

80.000
euro
De kosten voor de nieuwe (extra) keuken.

Foto's

Reageer op dit artikel