nieuws

Luciano’s hoort bij de 25 beste ijssalons ter wereld

IJs 4773

Luciano’s hoort bij de 25 beste ijssalons ter wereld
Luc Blok, eigenaar van Luciano's. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

IJssalon Luciano’s behoort tot de beste ijssalons ter wereld volgens reiswebsite Big 7 Travel. Het bedrijf van Meesterijsbereider Luc Blok staat op plek 22 van in totaal 100 ijssalons. 

‘Door superfantasierijke smaken en toppings is de kans groot dat je hier nooit twee keer hetzelfde bestelt’, zo schrijft Big 7 Travel over Luciano’s. ‘Met verschillende salons is Luciano’s erg populair in Nederland.’

12 vestigingen

IJssalon Luciano’s bereikte in september 2018 een mijlpaal met de opening van de tiende vestiging, in Woerden. Luciano’s heeft inmiddels twaalf vestigingen: in Woerden, Den Haag (2), Wassenaar, Utrecht, Overveen, Heemstede, Delft, Rijswijk, Leiden, Hoofddorp. Ook op Bonaire staat een vestiging.

Het bedrijf werd twee keer uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland. In 2012 behaalde Luc Blok de titel IJsvakman van het Jaar. Luciano’s is naar verluidt de favoriete ijssalon van koning Willem Alexander.

Nieuwste Luciano’s

‘Dit is wel iets om trots op te zijn’, zegt Marcia Kool van Luciano’s in Leiden. Kool is de nieuwste franchisenemer en opende haar ijssalon op 22 juli 2019. ‘We zijn net twee maanden open, dan is dit ontzettend leuk om te horen.’

Kool laat weten dat alle ijssalons ‘laaiend enthousiast’ zijn over het nieuws. ‘We zetten het allemaal op Facebook en Instagram.’

ijssalon Luciano's Leiden

Luciano’s in Leiden.

Rasp Barry White

De ‘superfantasierijke smaken’ waar Big 7 Travel het over heeft, staan zeker ook bij Luciano’s in Leiden in de vitrine. ‘De Rasp Barry White, dat is frambozen met witte chocolade. Birthdaycake-ijs, met alles erin wat ook in een verjaardagstaart zit. Dat is echt een hardloper, niet alleen onder de kinderen. Key West Lemon Pie is ook erg populair.’

ijssalon Luciano's Leiden

Luciano’s in Leiden.

Vliegende start in Leiden

De ijssalon van Marcia Kool kende een vliegende start midden in het ijsseizoen. De salon bevindt zich in een woonwijk, in een winkelcentrum met vier basisscholen in de buurt. ‘Het was gelijk druk, dat was wel een uitdaging. We zijn warm ontvangen in de wijk, nog steeds. Ondanks het weer blijven mensen komen.’

Hele jaar open

Luciano’s Leiden blijft dan ook het hele jaar open. ‘Behalve tijdens kerst en oud en nieuw. Ik wil zien of dat gaat lopen. Mensen vragen namelijk of we open blijven, we hebben namelijk ook koffie en warme chocolademelk.’

Nummer 1 staat in Zuid-Afrika

Over de grens in België is ook een ijssalon te vinden die de lijst van 100 heeft gehaald: Gelateria Da Vinci in Brugge, die inmiddels 18 jaar bestaat. Wie de beste ijssalon ter wereld wil bezoeken, moet volgens Big 7 Travel in Kaapstad zijn, bij Unframed Ice Cream. Bekijk hier de gehele top 100. 


Reageer op dit artikel