nieuws

Hidde de Brabander wordt de nieuwe manager van het IJscentrum

IJs 396

Hidde de Brabander wordt de nieuwe manager van het IJscentrum
Hidde de Brabander wil van het IJscentrum een nog groter succes maken.

Meester Patissier Hidde de Brabander volgt Jacques Vos op als manager van het IJscentrum. Met De Brabander wil het opleidingsinstituut een verdiepingsslag maken.

De Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. Maar bovenal is hij gek op zijn vak, een eigenschap die hij deelt met Jacques Vos, de huidige manager van het IJscentrum.

Met het oog op het naderende pensioen van Vos in het najaar van 2020, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte opvolger. Die werd gevonden in De Brabander.

Ambities van het IJscentrum

De komst van De Brabander past in de ambities van het IJscentrum. Het instituut hoopt zijn functie in ambachtelijk, ijsbereidend Nederland te versterken door de verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie.

‘Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd’, zegt De Brabander. ‘Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het nu al is.’

Chocoladecentrum

De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van het IJscentrum.

Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt De Brabander plaats in het docententeam van het IJscentrum. De cursus IJsbereider start in oktober. Daarna volgt het complete cursusaanbod.

Fundament

‘Ik hoop nog een tijdlang fijn samen te kunnen werken met Jacques, die het fundament is van het IJscentrum’, aldus De Brabander. ‘Als de tijd daar is, zal ik het stokje van hem overnemen. Mijn ambitie is om het erfgoed van Jacques te borgen en deze uit te bouwen en te verdiepen.’ Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum.

IJscentrum

Vlnr: Jacques Vos (manager IJscentrum), Alfred Bruin (FIA-bestuurder), Klaas Huizenga (interim-directeur Rijn IJssel Vakschool Wageningen) en Gert Kant (FIA-bestuurder) tijdens het afronding van het akkoord tussen het IJscentrum en FIA.

Nieuw onderkomen

Het IJscentrum verhuisde deze zomer van Wageningen naar Vlaardingen, waar het onder is gebracht bij de Stichting Food Innovation Academy (FIA). Daarmee is de toekomst van het opleidingsinstituut voor ambachtelijke ijsbereiders geborgd. Het IJscentrum heeft een plekje gekregen in een gloednieuw opleidingscentrum.


Reageer op dit artikel