nieuws

Aantal ijssalons in Nederland flink toegenomen

IJs 359

Aantal ijssalons in Nederland flink toegenomen
Huupkens IJssalons in Weert. Beeld: Bert Jansen

Nederlanders kunnen op veel meer plekken een ijsje eten dan 12 jaar geleden. Het aantal ijssalons is enorm toegenomen, en Nederlanders eten ook veel meer ijs dan voorheen.

Dat meldt BNR Nieuwsradio, dat cijfers over ijssalons in Nederland heeft opgevraagd bij onderzoeksbureau Locatus. Daaruit blijkt dat het aantal ijssalons van 440 in 2007 is gestegen naar meer dan 900 vandaag de dag.

IJs is nu een impulsproduct

Volgens Theo Clevers, voorzitter van de Gilde van Meesterijsbereiders en eigenaar van zeven ijssalons in Limburg, zijn er verschillende oorzaken voor de grote toename. Waar vroeger een ijsje eten alleen tijdens een uitje gebeurde, is ijs tegenwoordig veel meer een impulsproduct.

Minder suiker en vet

Daarnaast maken de ijsbereiders betere en meer verantwoorde producten, met minder suiker en vet. ‘Zeker Nederlanders zijn ook wel bereid om te betalen voor een goed product’, aldus Clevers tegen BNR. Verder merkt hij op dat ijssalon na het seizoen langer open blijven. ‘In november en december kan nog steeds ijs worden verkocht.’

Reageer op dit artikel