nieuws

Vegan ijs van Van Leeuwen krijgt derde spot in Amsterdam

IJs 981

Vegan ijs van Van Leeuwen krijgt derde spot in Amsterdam

Het Amerikaanse vegan ijsmerk Van Leeuwen heeft een salon geopend in Amsterdam. Deze is te vinden in de kiosk van de Juicebrothers aan de Admiraal de Ruyterweg.

Het gaat om een tijdelijke vegan ijssalon. De JuiceBrothers-kiosk zal in de zomer volledig in het teken staan van het vegan ijs. Naast het Van Leeuwen-ijs kunnen liefhebbers nog steeds terecht voor de sappen van JuiceBrothers.

Samenwerking met Van Leeuwen

Van Leeuwen, dat in New York en Los Angeles tal van vestigingen heeft, startte in 2017 een samenwerking met JuiceBrothers. Het ijs werd al verkocht in de vestigingen van JuiceBrothers aan de Raamsteeg en het Haarlemmerplein.

Het ijs wordt in verschillende smaken verkocht, waaronder Cherry, Banana Walnut, Cookie en Pistache. De ijskraam beschikt over een klein terras, maar de ijsjes kunnen ook worden gehaald als grab and go.

Van Leeuwen ijs

Foto: Van Leeuwen / Facebook

Lactosevrij en veganistisch

Van Leeuwen vegan ijs wordt onder andere gemaakt met huisgemaakte cashewmelk, biologische kokosmelk, biologische extra vierge kokosolie, biologische rietsuiker en pure cacaoboter. Het ijs is daarmee volledig lactosevrij en veganistisch, wat naadloos aansluit op de producten van JuiceBrothers.

Anders dan de naam doet vermoeden, is Van Leeuwen een Amerikaanse ijsmerk dat in 2008 is gestart in Brooklyn, door de broers Ben en Peter van Leeuwen en Laura O’Neill, de vrouw van Ben.


Reageer op dit artikel